[]

Avukatlık olmuş kredi kartı borcunda Avukatlık ücreti ödemek şart mı?

Arkadaşlar 3 kredi kartı, 1'de ttnet borcum vardı. Toplam 4800 tl civarındaydılar. Bir süre işsiz kaldım. Hepsi icralık oldu...

E-Devlet'ten bakınca dava olarak görünüyorlar. Şimdi iyi kötü bir işim var ve ayda 1500 tl'ye yakın ödeme yapabilirim. Lakin avukatlarla görüşüyorum, temerrüt, avukatlık ücreti vs. derken toplam 6000 tl gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Bu borçları bu şekilde mi ödemem gerekiyor? Yoksa bir indirim yaptırma olasılığım olabilir mi?

Saygılarımla...

 
Abi sakin taksitle odeme.elini versen kolunu kurtaramazsin.parani biriktir.ara avukati pazarlik yap.tek seferde ode ibranameni al.indirim yapiyorlar.


  • duptıs  (11.10.14 01:17:31) 
işin garip tarafı bizim dersane maaşı elden veriyor.


  • dergus  (11.10.14 01:21:42) 
Bir arkadaşım, kardeşinin borcunu ödedi. Kardeşi yurt dışındaydı ve Türkiye'de kardeşinin üzerine kayıtlı hiçbir şey yoktu.

Arkadaşım olan eleman biraz dişlidir; çekirdekten yetişme ve işini bilen bir tip. Avukat ile konuşarak parayı ana borcun bile altına indirmişti. Bunun yolu da, hacze çıksalar bile kardeşinin haczedebilecekleri bir şeyi olmadığını avukata anlatarak oldu. Şundan fazlasını vermem dedi, avukat taksit yapalım dedi, taksit yapmam alırsan bunu al borcu kapatalım dedi vs. Bir şekilde bağladı.

Eğer benzer bir durumdaysan, hayalet gibiysen, pazarlık yapabilirsin. Ana borcun altına indirirsin demiyorum ama avukatlık ücretinden ciddi anlamda vazgeçirebilirsin. Genelde bu avukatlık büroları icra/haciz konularında ticarhane gibi çalışıyorlar. Bir yere varamayacağını anlarsa indirim yapar. Ancak kirada bile oturmuyor olman (başka birinin yanında) lazım.
  • hiko seijuro  (11.10.14 01:29:27 ~ 01:32:04) 
sigorta girişim yapıldı. o yüzden o hayalet imajını biraz yitirdik sanırım. ama bu avukatlık ücreti çok menem bir şey ya, toplam 1000 küsür lira sadece avukatlık ücreti var.

peki borçları ödeyip 4 borçta da avukatlık ücretlerini ödemesem, 300'er lira bıraksam hepsinde ne olur?
  • dergus  (11.10.14 01:34:04) 
Abi oyle degil o sistem.banka borcu sisirip sisirip max e gelince avukata veriyor.tahsil olup olmamasi umrunda degil bankanin cunku tahsil edilemeyen alacaklar sinifi altinda dusum yapiyor.bin lira kaptirdigi borcu sisirip 3000 e getiriyor ve dusum yapiyor .kisaca birazda isine geliyor bankanin.avukata gelince avukatta bi on calismayla senden ne alabilirsem diye bakiyor bu durumda genelde ilk aldigi paralarida avukat ucreti olarak tahsil ediyor.bu yuzden parayi toplayip avukatla konusup ne kadar hayir deseler bile indirimini yaptirip tek seferde odeyip kurtulacaksin.avukat her halukarda kendi payina duseni senden aldigi para icerisinden tahsil eder.dogru olanida budur.

Ama sigortadan seni yakalamissa boyle bir durumun kalmaz.bu durumda git acindir kendini agla zirla rol kes indirim yaptir takside baglat ama bunu anlasmayla yap ve suresinde taksitlerini odeyip ibranameni al.
  • duptıs  (11.10.14 01:49:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.