[]

Herşeyinizi kullanan aile fertleri

Annem ve kızkardeşim, daha önce milyonlarca kez söylemiş olmama rağmen hala daha herşeyimi habersiz kullanıyorlar. Özellikle cidden özenerek ve bana göre çok para vererek aldığım ve kullanmaya kıyamadığım kıyafetlerimi giyiyorlar. Bi kazağım vardı misal, massimodan almıştım. Daha önce bi ay boyunca sadece bi kez çok sevdiğim bi arkadaşımın doğumgününde cidden şık bi yere giderken giymiştim. Ama annem bi gün öyle dolabımdan alıp markete giderken üstüne geçirmiş. Sonra da gayet o günü üzerinde geçirmiş. Yemek falan yapmış. Sonra da dolsbıma koymuş. Ben kazağı dolapta yanlış bi rsfta görünce şaşırdım. Sonra elime alınca farkettim ve kan beynime sıçradı. Sonra gidip ona delirdim tabi kazağı önüne fırlatıp. Bunun gibi daha bir sürü örnek var.
Daha sonra delirdiğim için üzüldüm ama hala aklıma geldikçe sinirleniyorum. Çok mu abartıyorum, niye saygı duymuyorlar bu isteğime? Sizde de aynı durumlar var mı?



 
Not: erkeğim


  • phoenixboy  (11.10.14 00:56:19) 
hiç abartmıyorsun ama çok abartıyorsun. şöyle ki sen bu kadar değer veriyor ve hatta bunu belirtiyorsan senden izinsiz kullanmamaları lazım. kulak çöpü bile olsa. ama anlamıyorlarsa da yapacak bir şeyin yok en azından kalplerini kırma.
bu duruma senin gibi bakamayacaklarını kabullen ve çözüm bul. onları değiştirmeye çalışmak yerine dolabına kilit al falan filan mesela.

  • sparkle kiddle  (11.10.14 00:58:02) 
biz de kullanıyoruz birbirimizin eşyalarını sıkıntı olmuyor.


  • rock n roll  (11.10.14 00:59:24) 
Patlamadan konuş ve bu konuya bi acıklık getir. Dileklerini isteklerini düzgünce talep et insanlara. Devam ederlerse eğer sen de onların değer verdiği şeylere hunharca davran ve onların seni uyarmasını sağla. Duzelmiyorsa tüm bunlara rağmen en begencegin kazağı kendi duzenine gecince al.


  • greatviolinist  (11.10.14 00:59:35) 
bence ne olursa olsun abartılıdır. yapmasalar iyi de yapıyorlarsa da kabullen geç. atla deve değil alt tarafı kıyafet. kız kardeşini bilmem de anne bu ya. çok ağır ama hani böyle baya ağır şeyler olmadıkça cidden en ufak kötü söz söylememek gerek. sonra insanın çok içi yanıyor. insan ayrı kalınca kıymetini biliyor ve çocukken söylediği sözden bile pişman oluyor.


  • dolaysiz tumlec  (11.10.14 01:00:38) 
Bir gün çok sevdiğim bi kitabımın yaprağını babam okurken katladığı için müthiş bir kavga çıkarmıştım. Sonra gel zaman git zaman babam öldü, bugün o kitabı ne zaman görsem "Keşke o esnada kafama yıldırım düşseydi, ne bileyim, çenem götüme kaçsaydı da kalbini kırmasaydım" diye üzülürüm. Şu anda da aynı şeyi düşünüyorum. Umarım sizler böyle şeyler yaşamazsınız.


  • angelus  (11.10.14 01:01:52) 
eşyalar sadece '' eşya'' dır ve kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Annen ise şu hayatta atıyorum 30 40 sene daha seninle olacak, hakeza kardeşin.

insanı kırmaya değmez, hele anne kardeşi.
  • anonymice  (11.10.14 01:06:13) 
Benim de sac fircasini kullaniyodu annem. Aldim verdim bi tane. Oysa anne iste var bi tane niye aldin ikinciyi dedi. kullanmadiklarini soyle kullanacaksa onlari kullansin.


  • hurma  (11.10.14 01:12:17) 
haklısın ama kırmadan anlatmaya çalış derdini. ben de erkek kardeşimim kıyafetlerini aile evinde kalmaya geldiğimde çok giyerdim ama daha çok evde giydiği ve eski duran şeyleri. Bana da kız kardeşim yapar, hatta kaybettiği falan olmuştu, sinir bozucu ama kalp kırmadan halletmek gerek bunları.


  • april12th  (11.10.14 01:27:45) 
Annene feda olsun birde cok mu abartmisim diyorsun.almis kadin oglunun kazagini giymis sende hala massimodan aldim derdindesin.mal mal diye olenlerdenmis gibisin


  • duptıs  (11.10.14 01:28:03) 
benim kız kardeşim, ablam yok.

annemle aynı beden değildik (annem öldüğü için -di'li geçmiş zaman), o yüzden hiç böyle sıkıntılarım olmadı ama herhalde bana sormadan dolabımdan bir şeyimi alıp da giymezdi annem.

neticede bir kazak anneden daha kıymetli değildir. kalp kırmaya değmez. giysin, ne olacak?
  • m e l t e m  (11.10.14 01:28:25) 
çeker vururum direk ama kendim abimin kıyafetlerini giyerdim paso


  • partizan  (11.10.14 01:31:15) 
Dolabini kilitle veya kilit tak konuyu açma onlar da dolabini açmak isterse kendi özel alanın olduğunu söylersin olur biter


  • rubiks cube  (11.10.14 01:32:02) 
Benim annem ve kardeşim de giyer, ben nadiren annemden giyerim kardeşimden hiç giymem. Milyar kere yapmayın etmeyin dedim dinletemedim, kendi hallerine bıraktım. Bunda yatılı gidip dolabı onlara bırakmanın etkisi var 4 sene alışmışlar elden bir şey gelmiyor. Birak sen de takılma ya da onlara birkaç parça bir şey al. Bir de aldığın kazagi niye bir kere giyiyorsun öteki tarafa mi götüreceksin, giy eskit.


  • Lim5  (11.10.14 01:35:02) 
anasıyla kardeşine bir kazağın muhabbetini yapan adama ne anlatılır yahu. tey allam gece gece.


  • papitheclown  (11.10.14 01:43:26) 
annemler 5 kız kardeş, 2 tane de benim yaşlarıma yakın hemcinsim kuzenlerim var, kimseden kıyafet de almam ama dolabım sürekli talan edilir, 2 yıl önce ortadan kaybolan (ve hala bir düğmesini bile bulamadığım) şu ana kadar en sevdiğim pantalonum, bir gece kıyafetinin altına özel olarak aldığım sütyenim (tabi ikisini de giyemedim), öğrencilik zamanlarımda para biriktirip aldığım çok çok kaliteli makyaj malzemelerim, hediye gelen ve kullanmaya kıyamadığım eşyalarım ve daha niceleri bu yolda heder oldu. öğrenciyken bile dolabımı düzenlerken kapıdan bakıp "oo ne kıyafetlerin vardır şimdi,kullanmadıkların var mı?" diyen teyzemi saymıyorum bile ama onlar aile be =) aldıkları şeyler de eşya... ailedir bu kırsam da yanımda onlar deme, birbirinizi yerine koyulabilecek şeyler yüzünden kırmadan bir arada olmak daha güzel.


  • supersonik turbo  (11.10.14 01:55:57) 
benim küçüklüğüm küçük emrah filmi gibi geçti. elindekinin kıymetini bilirdim hep. orta birdeyim, bana hayatımın (üniversiteye kadar) tek doğum günüsü yapılmış, sadece bir komşu hediye getirmiş, evdekiler bile hediye almamış, komşunun hediyesi de çok güzel lacivert bir kazak, giymeye kıyamıyorum.

peki ne oluyor? ablam ertesi gün yerleri silerken onu giyiyor, bir güzel çamaşır suyuna buluyor. kazağı hiç giyemiyorum. lekeli lekeli bana geri verdiğinde gözlerim dolmuştu. ama abla sonuçta, sesimi yükseltmem asla.

bir başka örnek, yine aynı ablam, şiir yarışmasında birinci olduğum için kazandığım saati hamama giderken götürüp çaldırmıştı. yine küçük emrah bakışı attım ama saat geri gelmedi. (hayır dostum işe yaramıyor)
  • [silinmiş]  (11.10.14 02:33:06) 
Haklısınız. Bence abartarak fiyatını söyle. Anne ben o kazağı özel günlerde giymek için 600 liraya aldım de. Üstüne bir yemek dökülse ne yaparım de.


  • secilmis uye  (11.10.14 08:49:58) 
haklısınız


  • by the power of grayskull  (11.10.14 10:15:54) 
Haklisin, anne kardes diye sinirlarini zorlayabilirler diye bir sey cok. Anne de olsa belli bir saygi olmali arada. Sinirlarini bilmeliler. Benim annem hangi kiyafetimi, ayakkabimi giyip giyemeyecegini bilir mesela. Kiyafet konusunda ne kadar hassas oldugumu bildiğinden giyebileceklerini bile giymez.

Eskiden bilmezdi mesela. Her seferinde durumu aciklaya aciklaya alistirdim. Deneyin.

Ayrica iyi o zaman annen vs bir gun olecek diye her turlu saygi cercevesini kiralim gitsin. Senin ondan once olme ihtimalin de var ve istedigin cok buyuk bir sey degil. Annen bir gun olecek vs diyenlerinki de bir nevi duygu somurusu gibi olmus.

Ben de kiz bagir cagir demiyorum tabii ki. Yani annenin evde o kazagi giymesi cok mu onemli sanki. Erkek kazagi giymeye bu kadar meraklilarsa (rahatligindan dolayi belki) onlara da 3-5 kazak aliver ucuz yerlerden. Sonucta annen o kazagin fiyatini bilmiyordur belki.
  • LXXVII  (11.10.14 10:18:59 ~ 10:24:39) 
durumu sakince anlatın.
arada da annenize kardeşinize hediye alın giyim vs .

  • demoniclewinsky  (11.10.14 10:38:50) 
darknum_, çok doğru söylüyor.


  • m e l t e m  (11.10.14 11:39:10) 
Öyle bi anneden bende de var. Ve ben onun bi eşyasını kullanmak için izin istediğimde de vermiyor misal. Mırın kırın ediyor.

Bunun çaresini ben şimdiye kadar bulamadım. Bulursan sen de söyle bi zahmet. Zira bikaç ay aç gezmek uğruna tüm paramı çantaya yatırdığımda ve o cantanın üstünde sigara yanıgına rastladığımda kusura bakmayın da sinirlenmek hakkım. Almasın kullanmasın denmiyor ki, izin alsın ve neyin nerde kullanılacagını bilsin. Yemek yaparken massimo kazak kullanılmaz, arkadaşlarla okey partisine de chanel çantayla gidilmez.
Duygu sömürüsüne gerek yok bu konuda, annen diye senin kişisel eşyalarına izinsiz çöküp de hunharca kullanamaz ki. Ben de onunkini kullanamam. Bak kullanamaz demiyorum, kullansın ama yerinde ve temiz kullansın. Bunu da rica etmek ''mala annenden daha cok kıymet veriyon inş anan ölür de anlarsın'' gibi bi feedback ile gelmemeli.

Velhasıl kelam, sadece almadan önce izin istemelerini ve nerede ne yaparken giydiklerine dikkat etmelerini söyle ya da odanı kilitle. 7 milyon defa söyleyince belki işe yarayabilir. Ben başarmak üzereyim.
  • shejia  (11.10.14 11:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.