[]

online t shirt satışı - baştan sona süreçler nelerdir?

durum şu; kendi tasarımlarımı bastığım online bir satış sitesi oluşturmak istiyorum. ama bu işin her aşamasında sorunlarım var, şöyle ki;

1. basit bir satış sitesi için hazır ve ekonomik seçenekler bulabilir miyim? istediğim 20 civarı ürünü listelemek ve bu site üzerinden online satış gerçekleştirmek.

2.tshirt baskısını ekonomik hale nasıl getiririm. toplu halde nereden tshirt satın alabilirim ( kalitesiz-ucuz şeyler değil, birazcık kaliteli olsun istiyorum) ve baskısını güvenli şekilde nasıl yaptırabilirim ( güvenliden kastım tasarımların bana özel olmasından dolayı başkalarının kullanmasını engellemek)

3.kargo olayını nasıl ekonomik hale getirebilirim? bütün bu aşamalar birikince üzerine birde kar eklersek abartı fiyatlara dönüşmemesi için ne yapmalıyım?

4. vergilendirme vs gibi konuları nasıl halletmem gerekiyor ve bunun bana yükü ne olur? yapmak istediğim şey aslında sınırlı üretim ile kaliteli ve özel şeyler satmak. yani seri üretim gibi çalışmayacağım.

daha başka nelerle uğraşmam gerekiyor?

bilginiz olan kısımlarda aydınlatırsanız sevinirim. herkese teşekkürler.

 
sen niye ustleniyorsun ki tisort baski isini? tasarimlarini sat? yurtdisinda society6 var mesela. sen sadece tasarimini yukluyosun onlar basip satiyor, sana da komisyon veriyor.


  • hjarteblod  (10.10.14 23:01:27) 
@fikrasina gulunen madam: evet kastım site, ekonomik nedenlerden dolayı, aklımda ki hazır şablonlar ve domain hizmeti veren bir yerlerden yapmaktı. tahminimce bundan daha ekonomik bir seçenek sunamazsın diye düşünüyorum. ama merak ediyorum orada ki şablonlar işimi görecek yeterlilikte olur mu?

@hjarteblod, aslında asıl niyetim bir marka değeri oluşturmak. birkaç yıl sürecektir diye tahmin ediyorum. society6 gibi yerlerde nasıl dikkat çekerim emin de değilim. bir yandan düşününce bol miktarda potansiyel müşterin olmuş oluyor. ama diğer yandan müşteri ile doğrudan kuracağın iletişimi de kısıtlıyor. orası bir fabrika sen de bir işçisin gibi oluyor. ben biraz daha direk iletişim kurabileyim, misal farklı bir paketleme sunayım ya da küçük hediyeler ekleyeyim kargoya istiyorum.

sonuçta elbette astarı yzünden pahalıya gelirse başlangıç için belki de öyle seçenekleri değerlendirmem gerekebilir.
  • patir  (10.10.14 23:23:56) 
ben o dediğin işi profesyonel anlamda 9 ay boyunca yaptım hacı. ömrün çürür uğraşma.


  • Solem  (10.10.14 23:34:15) 
@Solem: karşılaşılan problemler neler? neden ömrüm çürür, biraz açıklayabilir misin?


  • patir  (10.10.14 23:43:56) 
abi esnaf degilsin ki sen. sanal post'uymus, vergi levhasiymis bir ton seyle ugrasman gerekecek ve turkiye'desin yani, bunlar bezdirir insani. insanalrin senin tasarimlarina ilgi duyacagindan bile emin degilken boyle buyuk bir ise kalkismak hem maddi olarak maliyetli hem de zihinsel acidan yorucu olacak. bence ilk etapta sansini bahsettigim gibi sitelerde dene, baktin tutuyor, kendi isni kurarsan da sitenin aldigi komisyondan daha fazla kazanacaksin; cevir kendi sitene.


  • hjarteblod  (10.10.14 23:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.