[]

kedi tuvalet eğitimi

urun.gittigidiyor.com

Şoyle bi alet var.

Evde de iki kedi ve sorumsuz ev arkadaşım var. Bizim kullandığımız tuvalete koysam, dikkat etmez işe yaramaz kullanır geri koymaz falan.
Ama bi de alaturka tuvalet var. oraya koysam acaba nasıl olur? Alışırlar mı? Alafrangadaki gibi direkt suya düşmeyeceği için sorun olabilir sanki ama bilemedim.
Kullananınız var mı o şekilde? Ve tamamen eğitilmesi kaç gün sürüyor?

 
youtube'da videolar var bununla ilgili, ben izlemiştim.

bu böyle 3 kademeli bir set. her aşamada bir parçası eksiliyor. önce kumundan da konuluyor sete ki tuvaletini yapacağını anlasın. sonra bir parça çıkarılıyor, kumu kenarlarda kalıyor sadece. sonra o da çıkıyor. en sonunda set kaldırılıyor.

yani bununla tuvalet eğitimi verdikten sonra zaten buna ihtiyaç olmayacak, kapak açıkken o çıkıp işini görüp gidecek. tabi içgüdüsel olarak yine gömmeye çalışıyor tuvalet oturağına pati pati yaparak. o yüzden de alaturkaya koymayın bence, düşer müşer içine yavrum. zaten bunlar alafrangaya uygun tasarımlar, alaturkaya olmaz diye düşünüyorum.

otomatik sifon sistemi de vardı hatta izlediğim videoda. kedi işini bitirdikten sonra sifon da çekilmiş oluyordu haliyle. youtube'a bir bakın. benim izlediğim videodaki bilgilerde birkaç haftada öğretilebildiği belirtiliyordu.
  • m e l t e m  (10.10.14 22:37:23 ~ 22:39:09) 
oha süper ürünmüş, sifon çekmeyi de öğretmek gerekiyor galiba


  • kimlanbu  (10.10.14 22:37:27) 
Yeter ki tuvalete sı.sınlar ben gece kalkar sifonu çekerim.

sistemi biliyorum ama işte onlar alışana kadar evdeki diğer insanlar dikkat etmez kendi işini yaptıktan sonra sistemi geri koymazsa die korkuyorum.
  • nymphe  (10.10.14 23:02:41) 
bir zahmet dikkat etsinler. kedi tuvaletini oraya yapmayı öğrenecek de onlar seti geri koymayı mı öğrenemeyecek. :)


  • m e l t e m  (10.10.14 23:08:57) 
işte öğrenemeyebiliyolar inan bana : ) kediler cidden bazen daha akıllı davranıyor :D


  • nymphe  (10.10.14 23:21:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.