[]

superonline abonelik iptali hakkında

selamlar. sıkıntı çok uzun ama aşağıdaki şekilde özetlemeye çalışacağım,

ocak 2013 itibariyle "yalın adsl" abonesiyim. varolan sabit telefon aboneliğimi, internetimin yalın olmasına güvenerek mayıs 2013'te türk telekom'u arayarak iptal ettirmiştim. telefon aboneliğim iptal olur olmaz superonline'daki "güya" yalın internetim de kesildi. "ama telefonunuzu iptal ettirmişsiniz??" gibisinden saçma sapan yanıtlarla karşılaştım, iki hafta süren "yahu yalın internet değil mi, internetim neden kesiliyor" sorularıma hiçbir cevap alamadım ve lanet olsun diyerek tekrar türk telekom'dan iptal ettirdiğim aboneliği aktifleştirdim ve internetim mucizevi bir şekilde tekrar geldi.

geçtiğimiz 12 eylül'de internetim ve telefonum birden kesildi. türk telekom'un bölgesel çalışmasından kaynaklı genel bir arızası nedeniyle, biraz da türk telekom'un basiretsizliğinden, gevşekliğinden dolayı süreç uzadıkça uzadı ve nihayet iki hafta sonra telefon sorunum çözüldü. fakat geçen 1 aya rağmen superonline internet bağlantısı sorunumu çözemedi. bu 1 aylık süreçte aldığım geri dönüşler şöyle:

-modem arızalı olabilir
-santral kaynaklı
-bina içi tesisat kaynaklı
-yok yok superonline kaynaklı, abonelikle ilgili bir sorun var.

bugün 10 ekim ve hala internetim yok. 4 defa iptal için aradım, hepsinde de inanılmaz bir şekilde kendimi teknik birimle muhatap olurken buldum. iptal biriminin karşıma çıkardığı 250 tl'lik cayma bedeli de cabası.

şimdi soru şu: yaklaşık 2 yıldır superonline yüzünden türk telekom'a ayda 25 tl fatura ödüyorum, hiçbir şekilde kullanmadığım halde. tüm kayıtlarda yalın görünmesine rağmen fiili uygulanan hizmet yalın değil, boşu boşuna yalın adsl faturası ödüyorum.

1. superonline'dan türk telekom'a fazladan ödediğim fatura tutarlarını çatır çatır alabilir miyim? (bu paranın peşinde değilim, sadece elimde koz olması açısından.)
2. bu koşullar çerçevesinde, superonline'nın benden o 250 tl'lik cayma bedelini almaya hakkı var mı?

teşekkür ederim.

 
ben de ocak 2014'de epey sancılı geçen süreç sonrası bir ay sonunda güç bela iptal ettirebildim, cayma hakkı olarak benden de aşağı yukarı aynı bedeli istemişlerdi.

tam süreci hatırlamıyorum ama ben vermedim cayma bedelini, modemlerini iade ederek kurtuldum.

kesinlikle ödemeyin cayma bedelini, hakları yok.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (10.10.14 23:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.