[]

Yurtdışında Ücretsiz Yüksek Lisans

Yurtdışında LLM yapmak istiyorum.Ücretsiz yada çok cuzi miktarı olan okullar neler ? Avrupada baya ucuz olduğunu duydum.Doğruluk payı var mı ?




 
isveç isviçre bunlar hep ucuzdur ama yaşam masraflarını katarsan bir ingiltere veya amerikada yapmıs kadar harcarsın. viyana, polonya gibi ülkelere bakabilirsin

@devilred sana yazıklar olsun viyananın ne zaman ülke olduğunu da ben mi söyleyecegim sana?
  • cokponcik  (09.10.14 22:56:52 ~ 23:31:35) 
isveç ücretsiz değil. ücretsiz eğitim ab vatandaşları için geçerli sadece.
norveç'te eğitim tamamen ücretsiz ama yine ab vatandaşları dışındakilerin oturma izni alabilmesi için banka hesaplarında öğrenimleri süresince norveç'teki yaşamlarını idame ettirebilecek kadar bir meblağ olması gerekiyor ki bu meblağ yüksek lisans eğitimi için 2-3 sene önce yaklaşık 20-25.000 euro civarıydı.

sadece finlandiya tamamen ücretsizdi diye hatırlıyorum (2-3 sene önce).

kaynak: kendi tecrübelerim.
  • razvan rat  (09.10.14 23:00:59) 
@cokponcik yok valla naaparsan yap ingiltere'deki kadar pahali olamaz. ozellikle pound bu kadar yuksekken. orda yasam da pahali, egitim de. ingiltere olmaz yani.

isvicre olabilir. isvicre yasamak icin oyle abartildigi kadar da pahali degil. viyana, polonya ucuzdur ama hic yasanilasi yerler degil bence.
  • gerard  (09.10.14 23:03:40 ~ 23:03:59) 
finlandiya ücretsiz. norveç ücretsiz.

bunlar dışında hemen hepsi AB üyeleri dışındakilere ücretli. norveç aşırı pahalı bir ülke, o yüzden finlandiya'yı düşün. ki finlandiya da aşırı pahalı bir yer; ama bir norveç değil.
  • sen git ben geliyorum  (09.10.14 23:12:43) 
viyana'nın neresi ucuz arkadaş ya?! rusya, ukrayna, belarus falan ucuz olan yerler ama polonya kraldır. hem ucuz hem kaliteli hem ingilizce eğitim alabilirsin. krakow'daki Jagiellonian University avrupadaki en iyi okullardan.


  • parola58  (09.10.14 23:19:08) 
isvec'te yillik ortalama 40 bin tl. Finlandiya'da ucretsiz. Eger amac Avrupa gormekse Estonya, cek cumhuriyeti, polonya gibi dogu bloguna dogru bakacaksin.


  • sAINT  (09.10.14 23:20:21) 
Amacım daha çok ingilizce eğitim alabileceğim ve llm yapabileceğim kaliteli saygın bir okul.
Yani ülkeme geri geldiğimde "abi ben bunu yaptım ""iyi bir yerde de çalışmayı hakediyorum" rahatlıkla demem lazım elimdeki diplomayla.

  • lawist  (09.10.14 23:27:01) 
Almanya bircok yerde ücretsiz, ücretliler de dönemlik 200-500euro arasi, dönemlik ulasim bileti de icinde (normalde bu ulasim bileti aylik 200 euro oluyor).


  • emrahday  (10.10.14 16:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.