[]

alt liglerdeki futbol takımlarının olayı nedir? boşuna masraf değil mi?

amatör kümede, 3. ligde falan oynayan futbol takımlarının olayı nedir? buradaki futbolcular ne kadar kazanıyor? veya bu futbol kulüpleri ne kazanıyor? çark nasıl dönüyor? tamamen rastgele bir örnek, çatalcaspor. üçüncü lig birinci gruptalar.

önümüzdeki hafta çamlıdere şekerspor (ankara) deplasmanına gidecekler. dönüp bozüyük'le oynadıktan sonra taaaa BATMAN'a gidiyorlar deplasmana. ulan sadece benzin masrafı bile kol gibi girer. bu takımın sponsor geliri mi var, taraftar geliri mi var?

çocukluğumdan beri hayalimdir teknik direktör, kulüp sahibi vs. olabilmek. artık yaşım da geldi sayılır bu tip işler için kıyısından köşesinden kovalayabilirim. ama anlamıyorum yani, sistemin nasıl işlediğini çözemiyorum.

bu takımların hepsi mi kara para aklayan "kötü adam"ların takımı? bir kişinin veya bir grubun desteğiyle, cidden süper lig falan görmesi için kurulan takım hiç mi yok?

nasıl oluyo bu işler ya? yani çatalcaspor kim olm ya, şurda 3-4 bin lira maaş alan insanlar üç haftada ankara ve batman'a gidemez, çatalcaspor nedir? taraftar kitlesi olan alt lig kulüplerini ayrı tutuyorum tabii.

 
TFF diye bir şey var. Ligler başlamadan önce amatör kulüplere bir miktar katkı payı veriliyor. 10-15 bin lira civarında bir şey. Kilometre başına da belli bir meblağ ödeyerek kulüplere maddi olarak destek oluyor. Ayrıca konaklama için de ayrı bir yardım payı veriliyor. Ayrıca yanılmıyorsam genç futbolcu oynatan kulüplere de teşvik primi veriliyor.

Belediyeler de kulüplerin para yetiremediği yerde yardımcı oluyorlar.
  • kadirgali huseyin olmayan adam  (09.10.14 22:21:13) 
futbolcu bazinda anlatiyim.

bos statyumda adini cim denemeyecek zeminde sanki seni izlemeye gelecek biri varmis gibi oynuyorsun.
adam maca gelmiyor bir telefon ediyorlar adam eksik diye gidiyorsun kendinden yasca 10 20 yas buyuk adamlarla maca cikiyorsun.
parani almak icin antreman oncesi ve sonrasi periyodik olarak o gun yonetimden (yonetim diyorum ama iki kisi falan) iste onlari sıkıstiriyorsun.

bir sahada ayni anda iki takim antremana cikiyor onlarla saha kavgasi yapiyorsun.

icme suyun bitiyor her gun birini sulari doldurmak icin cesmeye yolluyorsun.

saglik ekibi denen bir sey olmadigi icin agrin sizin varsa eger mactan sonra evimde dinleniyim yerine acile gidiyorsun

boyle daha boktan bir suru sey.

ama bu kulupler nasil ayakta kaliyor orasini bilmiyorum.
  • kutsalbok  (09.10.14 22:28:14) 
peki bu miktarlar belli mi? kanunu kitabı var mı, şu kadar yol için şu kadar ödeme yapılır şeklinde yazıyor mu bir yerde?


  • pescador  (09.10.14 22:28:37) 
TFF'nin sitesinde yönetmelik vardır büyük ihtimalle. Orada kesin sayılar yazar.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (09.10.14 22:30:20) 
sanırım bunlara reklam sponsoru olup vergiden düşülebiliyor. tam emin değilim ama 2. 3. ligler için geçerli bir kural olması lazım. ayrıca mutlaka tff para veriyordur. ve haftalık 100-200 lira maç başınayla oynuyorlar hafta içi kendi mesleklerini yapıyorlardır. futbolcu mu futbolcu


  • andy kaufman  (10.10.14 01:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.