[]

merkezi yerde 40 yıllık ev alınır mı

yıkılıp yerine yenisi yapılırsa kara geçer miyim? yeri çok merkezi ama eski olduğu için ucuz.




 
Yıkılıp yenisi yapılırsa tabii ki güzel kar edersin. Zaten ucuza alıp böyle bir kar edebilme sebebin yıkılıp yenisinin yapılmama riskini alıyor olman. Olmazsa eski evinle başbaşa kalırsın çünkü. (Bu arada evi satanlar "kesin yenilenecek anlaşmalar yapıldı" falan diyorsa inanma, yakın zamanda yenilenecek ve anlaşması yapılmış evi kimse ucuza satmaz. Ucuza veriyorlarsa ya sıkıntı vardır yenilenemiyordur ya da öyle bir düşünce yoktur henüz.)


  • mordorlu ziya  (09.10.14 15:25:15 ~ 15:32:54) 
bostancı'daysa alınır. kadıköy'de ise alınır. taksim'de ise alınır. merkezi den kastınız nedir? alibeyköy'ün merkezi ise kentsel dönüşüme kurban gidebilir.


  • zenlaid  (09.10.14 15:26:04) 
yer ankara-emek.


  • Sarix  (09.10.14 15:31:07) 
bi arkadaşın başına geldi. bina yenilenirken her evden 90bin tl falan gibi bişi talep ettiler ek olarak. olay dikmen'De geçiyor.


  • freakme  (09.10.14 15:36:50) 
emek'te bir tahmine göre yaklaşık 60 yaşında olan bir apartmanda oturuyorum. annem de zamanında fiyatı nispeten ucuz olduğu için almış evi, alırken emlakçı da ona aynısını söylemiş yakında yıkılır zaten, sizin de yeni bir eviniz olur diye. bunun söylenmesinin üzerinden 18 yıl geçti. apartman gittikçe eskiyor, bir gün üzerimize yıkılmasından korkuyorum açıkçası. içinde oturmayacaksanız, yatırım olarak alıp kenarda tutarım diyorsanız alın. bu evler yenilendiğinde olduklarından çok değerlenecekler çünkü. ama mordorlu ziya'nın da dediği gibi, halihazırda bir sözleşme olduğunu da düşünmüyorum ben. çok çok nakde ihtiyacı olmayan biri yıkılıp yapılacağı belli olan bir evi elinden çıkarmazdı.

bir de o yıkılıp yapılma sürecinde ev sahiplerinden ek para istenme durumu da var; çünkü emek mahallesinin evleri genelde 3-4 katlıdır. ama yeni imar izinlerinde 5 kata kadar çıkılabiliyor. o aradaki farkı işte ev sahiplerinden istiyor müteahhitler.
  • in pyjamas  (09.10.14 15:46:54 ~ 15:49:07) 
Bu arada en az 200000 liraya alıcaksınız emekte bir evi.. geri maksimum 300e satarsınız.

Turkuaz tokilerden veya yapracık tokilerden o paraya 3 ev alıp kiraya verebilirsiinz.
  • yatagants  (09.10.14 15:59:05) 
fiyatları bilmemekle beraber emek tarafları henüz kentsel dönüşüme açılmadı sanırım. açılırsa fiyatlar patlar zaten.


  • argent dawn  (09.10.14 16:25:12) 
@argent dawn

kentsel dönüşümden kasıt toki ise, açılmadı. hem de çukurambar'da yapıldığı gibi yüksek bina izni de verilmedi emek'te. ama binaları eskiyenler -ki sayıları çok fazla- eski bnaları müteahhitlere verip apartmanları yenileştiriyorlar. toplu bir hareket değil, bireysel ilerliyor her şey.
  • in pyjamas  (09.10.14 16:38:27) 
Yesiltepe sitesinden mi alacan :p


  • fransızkalanadam  (09.10.14 17:54:05) 
Yenisi yapilinca illa kara gececeksiniz diye bir sey yok.


  • f_d  (09.10.14 19:14:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.