[]

lise korsan ingilizce kitap sorunu

Kardesim lisede okuyor. Lise ingilizce kitaplarini bilirsiniz pahali oluyorlar. Ben de gittim korsanini aldim ona. Bugun okulda ingilizce ogretmeni cocuga firca atmis korsan aldigi icin. Kabul etmiyorum bu kitabi falan demis. Benim merak ettigim hocanin boyle bir seye hakkinin olup olmamasi. Ogrencinin kitabinin korsan mi orjinal mi olduguna karisabilir mi? Hocanin bu cikisinin sebebi cok muhtemelen orjinal kitaplardan komisyon aliyor olmasi, yoksa korsan karsitligi falan oldugunu dusunmuyorum.




 
Ortada işlenen bir suç var, buna tepki vermek yalnızca öğretmenin değil herkesin sorumluluğunda bence.

Komisyon alıp almaması ayrı bir konu. Böyle bir şey olduğunu biliyorsanız bunu gerekli yerlere şikayet edebilirsiniz (okul yönetimine mesela).
  • burfak  (09.10.14 12:38:46) 
Hocanın ayıbı ama böyle bir hak herkeste var yasal olarak suç olduğu için. Bence gidin konuşun. Herkesin içinde hiç hoş değil - rencide edici.


  • patiska  (09.10.14 12:40:29) 
ben de lisede benzer şekilde bir kitabın fotokopisini ciltletince aynı uyuzluğu yapmıştı. muhtemelen dediğin gibi toptan alınan kitaptan pay alacaktı onun derdi. yoksa kimsenin korsanla falan uğraşacağını sanmıyorum.

hiç çözemezseniz 2. el de bulunabilir.

öğrencinin yaptığı doğrudur/yanlıştır ama bir öğretmenin böyle davranması hayvanlık. derdi bu ise bir kenara çekip insan gibi uyarırdı.
  • doxanikee  (09.10.14 12:40:56 ~ 12:42:29) 
Ya ben hocanin bunu yapis sekline gicik oldum. Herkesin icinde cocugu rencide ederek bunu soylemesi kesinlikle kendisinin iyi niyetli olmadigini gosteriyor. Ben kitabi geri verip orjinalini alicam ama okuldan almiyacam tabiki. Ayrica gidip o ogretmenle de konusacagim. Tesekkurler cevaplar icin.


  • sckxyss  (09.10.14 12:50:43) 
Ogrenci adamin lisede olsun universitede olsun orijinal kitap almaya parasi olmayabilir. Ve ogrenci maddi yonden her zaman desteklenir. Cocuk kitabi iyi kotu bulmus okuyacak iste. Hocanin hem soyleyis tarzi hem de olaya bakis acisi hos degil. Kardesin okula kitap goturmesin o zaman niye kitabin yok derse de alacak param yok desin. Ben ogrenci olsam orijinalini almazdim ama ogrenci olan kardesim olsa bu olaydan sonra orijinalini alirdim.


  • instant crush  (09.10.14 13:04:17) 
bizim lisede de almanca kitapları pahalıydı. birinci sınıftan itibaren ben hep orijinal ikinci el aldım. arkadaşlarımın da çoğu korsan alıyordu. hiçbir hoca bir şey dememişti, ki hocalarımız almandı yani.

hocanın yaptığı çok yanlış. lisede bana bir hoca böyle dese herhalde baya üzülürdüm, dersleri dinleyemezdim. gidin hocayla da konuşun müdürle de. böyle düşüncesizlik olmaz ya.
  • okuyamıyom ben ya  (09.10.14 14:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.