[]

Digiturk çanağıyla başka uyduları görmek?

selamlar,

oturduğum apartmanın çatısında merkezi bir digitürk çanağı var, onun dışında hiç çanak yok. elimde önceki evlerde kullandığım güzel bir HD receiverım var ama digitürk abonesi olmak istemediğim için hiç yayın alamıyorum. yani kanalları taratınca hep paralı olduğunu gördüm ve açılmıyor da zaten hiçbiri (ücretsiz olan TRT HD ve SkyTürk360 hariç).

sorum şu:
bu çanak ile başka uyduları görebilir mi receiverım? yani aynı açıda başka uydudan taratsam, açık kanallara falan ulaşabilir miyim? çok tv izlemeye meraklı olduğumdan değil, hatta hiç izlemiyorum. ama eve misafir geldiğinde falan soruyolar bi tv açsana haber, belgesel, bişey izleyelim falan diye...

 
Tabi ki görebilir. Digiturk çanağını Turksat'a yönlendirirseniz Turksat uydularından gelen sinyalleri alabilir. Bir tek çanak diğer çanaklara göre biraz daha ufak çapta olduğu için bazı kanallar çıkmayabilir. Bizde olmamıştı böyle bir şey ama olma ihtimali de var.

Ek olarak şu anda bizde hala digiturk çanağı var. TV'nin dahili uydu alıcısı sayesinde tüm HD kanallar dahil hepsini izleyebiliyoruz.
  • himmet dayi  (09.10.14 09:26:08 ~ 09:26:55) 
@himmet dayi, çanak apartmanın merkezi çanağı olduğu için küçük değildir, onda sorun yok. esas sorun çanağın merkezi olması, yani oynatamam. o yüzden aynı açıda kalacak şekilde başka uydu çekebilir mi diye sormuştum.


  • loveinaflipbook  (09.10.14 09:35:19) 
Hayır, öyle bir şey mümkün değil maalesef.


  • himmet dayi  (09.10.14 09:44:22) 
@himmet dayi soruyu yanlış anladı sanırım. başka kanal göremezsin. Eutelsat 7A'da bir kaç abidik yabancı kanal dışında başka bir şey yok. ama kendi balkonunu bir çanak takarsan elindeki receiver ile türksat'ta 20-25 kanal izleyebilirsin. (kırılması lazım)

tr.kingofsat.net
  • teknikekip  (09.10.14 09:46:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.