[]

muhabbet kuşunun bu aylarda tüy dökmesi normal mi

kendi yoluyo mu pek dikkat etmedim de kafeste biraz tüy oluyo genelde. normal midir bu aylarda




 
birkaç gün önce bir kullanıcı kanaryasının ölmek üzere olduğuna dair yardım için soru başlığı açmıştı.

bu tarz ishal/hasta olan kuşların genellikle kurtulamadığını söylemiştim. ertesi gün kanarya öldü.

o kullanıcı araştırmış, bu mevsimlerde kuşlar tüy değiştirirmiş. bu normalmiş ancak bu safhada dikkatli olmak gerekiyor kuş hastalık kapmamalı.
  • novemba  (09.10.14 01:13:34) 
muhabbet ya da kanarya vs. bu aylarda tüy dökme dönemine girmişlerdir. pek fazla ötmezler tüyleri kabarık olur karın ağrısı çekerler. güçlüler yaşar genelde iyi bakılmalıdır bu mevsimde kuşlara. bol bol kenevir, yumurta ve salatalıkla beslenmeli.


  • aslmtn  (09.10.14 08:26:20) 
dökülen tüy yoğunluğuna göre değişen bir durum. aşırı bir tüy dökümü varsa veterinere götürün.

bu aylarda tüy dökerler. benimki de döküyor ama novemba'nın dediği gibi dikkatli olmak gerek. suluğuna vitamin damlatın. yumurta sarısı da verebilirsiniz ama salatalık ishal yapabilir. tüy dökerken zaten karın ağrıları oluyor. bi de işin içine ishal karışmasın.

geçmiş olsun.
  • nick konusunda kararsizim  (09.10.14 08:39:37 ~ 08:39:53) 
tüy dökme dönemi, evet. regl gibi bir şey. pek ötmezler, ele gelmezler, kabarık dururlar vs. vs.


  • himmet dayi  (09.10.14 08:55:55) 
ötmeme konusunda keske sizin dediginiz gibi olsa :) sabahtan akşama kadar zırvalıyo biseyler benim kus.
@aslmtn salatalıktan emin misiniz, az da olsa ishal yapacagini duymustum.
yumurtayi da haslanmis veriyoruz degil mi
  • sylow  (09.10.14 12:54:14) 
yumurta tabii ki haşlanmış olacak çiğ vereyim deme sakın :)


  • nick konusunda kararsizim  (09.10.14 13:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.