[]

28 inch monitör tavsiyesi

hem masaüstü bilgisayarımda hem de ps4'te kullanacağım 28 inch civarı bir monitör arayışındayım. 1500 TL bütçem var. piyasada çok az seçenek görebildim. en aklıma yatan bu ama 4k alma boşa diyorlar: www.vatanbilgisayar.com

vatan'dan daha ucuza başka yerde bulurum bunu da, karar veremedim. bir yol gösterin n'olur... ne alayım?


 
oyunculara yönelik bir monitör gibi görünüyor. ips olmaması vs. normal kullanımda görüntüde biraz daha kötü renk kalitesi demek. bir de oyun dışındaki normal kullanımda 28 inç büyüklüğü 4k ile nasıl kullanabileceğinize bakmak lazım. kabaca 4k için 28 inç küçük kalabilir.
oyun için de, gerçekten bunu kaldıracak bir ekran kartına ihtiyacın olacak.

  • yalnux  (08.10.14 23:10:36) 
bilgisayarda internete girmek ve film izlemek dışında bir şey yapmıyorum. benim için önemli olan ps4 ve film performansı. bu arada 4k deniyor ama aslında ultra hd demek lazım sanırım. çözünürlüğü: 3840 x 2160


  • qwertyali  (08.10.14 23:16:09 ~ 23:17:56) 
PS4 bağlayacaksanız hdmi portuna sahip bir monitör daha avantajlı olur. 27 inç yeterli olursa şunu önerebilirim:
www.vatanbilgisayar.com (844 tl)

Oyun oynamak önceliğinizse 4k görüntü kalitesini bozar. Geleceğe yatırım olur ama şu an oyun ve filmler 1080p'ye, TV yayınları 1080i'ye göre hazırlanıyor. Herşey 4k'ya geçene kadar pikselli görüntüye bakacaksınız.
  • mario64  (08.10.14 23:28:39) 
ps4 için tam bilemeyeceğim, daha yüksek çözünürlük daha iyidir herhalde, ama 4k veya ultra hd destekleyen oyunlar için.
dediğim şey şu, 1920x1280 çözünürlük için 1:1 piksel oranıyla 24 inç civarı bir monitör makul oluyor. bu monitörde çözünürlük 4 katına çıkıyor, ama alan 4 kat büyümüyor, yani internet vs. kullanım için muhtemelen bu çözünürlükte kullanmayı rahat bulmayacaksınız, ama yine de deneme şansınız olursa denemenizi öneririm.
film için de, 4k içerik bulabilirseniz görüntü gerçekten güzel olur, ama içerik sadece full hd olursa bu çözünürlük için, görüntüdeki pikseller çoğaltılacak (tam adını bilemedim), yine bunu denemenizi öneririm, çok yakından bakacaksınız monitöre, rahatsız edici olup olmadığına bakmak gerek.
kişisel olarak denemeden karar vermezdim, ayrıca 4k olmayan ips panel seçenekleri de unutmazdım, eğer film izlemeyi önemsiyorsam.
bir de bu monitörün uyanamama sorunları varmış galiba, ona da dikkat edin.
www.amazon.com
şuradaki değerlendirmeye de bakabilirsiniz.
www.ephotozine.com
  • yalnux  (08.10.14 23:47:06 ~ 23:51:12) 
Bu ekrana hayranım şiddetle tavsiye ederim...

www.bulabilirim.com
  • white35  (09.10.14 00:25:49 ~ 23.11.14 22:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.