[]

kobani olaylarıyla ilgili bir soru

az çok konuyu biliyorum. merak ettiğim şu, kobani'nin savunulmasından neden sadece türkiye devleti sorumluymuş gibi davranılıyor, hatta yardım etmezseniz süreç sona erer gibi tehditler yapılabiliyor?

mesela neden "insani bir sorumluluk olarak" izlanda, italya, hollanda sorumlu tutulmuyor?


 
o bahsetttiğin ülkelerde, sınırın öte tarafında akrabaları olanlar mı var?


  • devilred  (08.10.14 22:21:20) 
ayrıca tek sınır türkiye ile.


  • saat yine sabah dort  (08.10.14 22:28:55) 
turkiye sinirina cok yakin bir yer oldugu, asker istese 2 adim yuruyup yardim edebilecegi icin. ama tabi ki yapamaz bunu, orasi resmi olarak Suriye topragi cunku. Turk askeri girse, Esad topragima girdin diye Turkiye'ye savas acsa, basimiza bela almis oluruz.

kobani'nin savunulmasindan sadece turkiye sorumlu tutulmuyor zaten. ama bunun disinda bircok ulke zaten hava saldirilarina katkida bulunuyor. buna bolgedeki arap ulkeleri, amerika ve avrupa ulkeleri dahil. bunun "insani sorumlulukla" tabi ki alakasi yok, birbirimizi kandirmayalim. herkes yine kendi ekonomik ve sosyal cikarlarinin pesinde. Afrika'da bundan cok daha feci olaylar donuyor ama amerika'nin, avrupa'nin umrunda degil. cunku Afrika'da petrol yok ve amerika/avrupa ile cok fazla ticareti yok. yani o bolgedeki ic karisiklik dunyanin kalanini pek baglamiyor.
  • gerard  (08.10.14 22:35:20) 
türkiye mültecileri kabul ederek yapması gereken bütün yardımı yapıyor zaten. kalıp savaşmak isteyen savaşsın. gidip pkknın özerklik planları yokolmasın diye mehmetçik öldürecek, işidi kendimize düşman edecek değiliz. yani umarım.


  • fayfim  (08.10.14 22:48:05) 
en büyük sınırımız suriye ile ve o bölgede kalan türkiye kürdüde var onun dışında pyd ve meclis partilerimizden olan hdp yakın ilişki içerisinde kaldı ki bunlar politik sebepler çizili haritalar üzerinden bakarak anlaşılacak bir durum değil yani oradaki insanlarla bizim g.doğu coğrafyamızdaki insanlar birbirlerine kardeş diye hitap ediyor ve kardeşin zordayken yardım etmelisin. basit olarak mantık bu ve pyd şu an kabullenilmesede dolaylı olarak sınırımızı koruyan tek güç


  • gündüz m  (08.10.14 22:49:15) 
pyd sınırımızı koruyan bir güç değil. kobane bizim sınırımız içinde değil. kendi kasabasını koruyamıyorsa o suriye hükümetinin sorunu. orayı koruması için pyd ypg hjk artık ne zıkkımsa özerklik anlaşması yaptıysa o zaman da pkknın sorunu. türkiyenin uzaktan yakındna alakası yok.


  • fayfim  (08.10.14 22:52:16 ~ 22:52:38) 
ışidın ağzı hataya sulanırken bizim sorunumuz değil demek ne kadar mantıklı? sonra senin ülkende bu ışid militanları tedavi,barınma gibi ihtiyaçlarını karşılıyorsa sorunun çoktan içine girmişsindir suriye örneği var önümüzde ordudan kaçan subaylar dedikleri adamlar öso çıktı burda beslendi tedavi gördü sonra tekrar cepheye o da bizim sorunumuz değil di sanırım ?
ayrıca: pyd/pkk vs. tutan sempatizanı olan bir adam değilim tvlerde izlediklerime direk inanan bir adamda değilim(gezi sürecine katılan biriyseniz tvlerin ne kadarını yansıttığını oradaki olayların az çok anlamış olmanız lazım olay farklı mantık aynı göstermek istediklerini görüyorsun ancak )

  • gündüz m  (08.10.14 23:07:07 ~ 23:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.