[]

Kobani mi Ayn El Arab mi?

Ben buranin adini ilk defa ISID olaylariyla duydum. Olaylari yabanci basindan takip ediyorum ve yabanci basin hep "Kobane" yani Kobani seklinde bahsediyor.

Anladigim kadariyla Suriye'nin buraya verdigi isim Ayn El Arab, fakat kurtler ele gecirdikten sonra ismini cismini degistirmisler.

bu iki ismin arasindaki farki merak ediyorum. Birini kurtler, birini kurt dusmanlari mi kullaniyor? Ayn El Arab dersen Esadci, Kobani dersen kurt destekcisi mi oluyorsun?

yani hani satir arasini okumak, ince ayrintiyi gormek derler ya. o ince politik nuansi merak ediyorum altindaki.

 
Ayn El Arab; arap gözü, pınarı, fışkırdığı yer. Kürtlerde bunu kullanmıyor işte.


  • saksı  (08.10.14 21:54:31) 
diyarbakır mı amed mi?


  • fayfim  (08.10.14 22:48:45) 
bizdeki dersim/tunceli gibi düşün kürt bölgesidir orası ama arapların hükmüne geçince ayn el arab demişler kobani yerine


  • gündüz m  (08.10.14 22:52:18) 
@fayfim

yani demek istedigin biri kurt biri baska ismi, bundan baska farki yok mu?
  • gerard  (08.10.14 22:53:32) 
@advocatus kaynak icin tesekkur ederim, kesinlikle inceleyecegim. bu konularda objektif birilerini bulmak gercekten zor.


  • gerard  (08.10.14 23:00:59) 
@advocatus olur tabi goz gezdirmek isterim. guncel konularda objektif turkce kaynak arayisindayim zaten bu aralar.


  • gerard  (08.10.14 23:09:57) 
cok tesekkurler!


  • gerard  (08.10.14 23:20:28) 
ben genelde yabanci haber kaynaklarindan takip ediyorum herseyi. bbc, cnn ve the economist okuyorum. dunyanin genelini takip etmeye calisinca cok ayrintili kaynaklari uzun uzun okuycak vaktim olmuyor malesef. guzel yazilara denk gelirsem yollarim ama.

bir de yakin zamanda bir blog tutmaya basladim, daha cok kendim icin bir arsiv gibi yaziyorum dunyada olan biten olaylari. goz gezdirmek istersen theglobescope.blogspot.com
  • gerard  (09.10.14 00:07:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.