[]

(çok genel olacak ama) araba tavsiye sorusu

biraz fazla genel olacak farkındayım ama araba konularında detaylı bilgim yok, o yüzden böyle soruyorum. babamın eline para geçti, araba almak istiyor. 25 bin liraya kadar bütçesi var, genel istekleri ise şöyle:

-araba geniş olsun. o yüzden hb değil de sedan istiyor, hatta denk gelirse station bile işine gelir.
-sürekli kullanmayacak, o yüzden yakıt konusunda aşırı cimri olmasına gerek yok ama kilometrede 35-40 kuruşu da geçmese iyi olur.
-buna istinaden dizel mantıklı gibi gelse de dizel arabaların nispeten daha pahalı oluşu tüp çözümünü ortaya koyuyor; pek konforlu ve güvenilir olmasa da mecburen. derseniz ki şu benzinli model de az yakıyor, o da kabulümdür.
-altı çok alçak olmasın, fabrika çıkışı olarak yerden biraz yüksek olsun çünkü asfalt harici bozuk yollarda da kullanılacak.
-ikinci el piyasası mümkünse sağlam olsun çünkü 5-6 yıl içinde daha yüksek fiyata başka bir araba alınacak.

bunlar en temel özellikler. ben almışken biraz daha yeni bir model olsun, hani olursa 2007-2010 arası bir şey diye düşünüyorum ama bu fiyata çok mu şey istiyorum bilemedim. belirttiğim zamanlarda eski kasası olan güven verici arabalar da olabilir pek tabii ki.

var mıdır şu marka şu modele bak diyebileceğiniz bir şey?

 
tavsiyem 2005-2007 megane II, 100-140 bin km benzin&lpg. 2007 uzeri modeller belirttiginiz rakamin üzerine cikabilir.


  • olumsuz  (08.10.14 21:05:49) 
30k civarı ford focus c-max dizel.
www.sahibinden.com

  • tolgan  (08.10.14 21:07:38) 
Arabadan çok anlamam ama 2007 Honda City'miz var LPG'li ve otomatik. Anlattığın kriterleri karşılıyor, belki altı biraz alçak olabilir emin değilim. Bak istersen. Sahibinden'de satan vardır.


  • Lim5  (08.10.14 21:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.