[]

Freedos'a CD'den Windows yükleme

Merhaba,

Freedos bilgisayar aldım ve boot edilebilir win cd'si ile cd'den boot edebiliyorum. Ancak nette anlamını bilmediğim UEFI, Legacy support vs tarzı şeyler görüp korktum, yükleme yapmadım.

Freedos'a windows 8 yüklemek için yapmam gereken bios ayarları var mı? USB ile kurulumun anlatıldığı forumlarda belli ayarlar yapılmazsa windows'un çalışmayacağı yazıyor.

CD için bir tutorial göremedim.

Yardım ederseniz çok sevinirim.

 
www.youtube.com

Aynı kanalda biraz bakınırsan usb'ye attığın os u uefi olarak nasıl kurabileceğini yine video olarak izleyebilirsin.
  • SpecialisT  (08.10.14 19:32:33) 
saol ama biraz kıtım ben..

usb ok cd'den yükşeme için de tutorial bulcak mıyım? şimdi bakamıorum da utube'a
  • rainarc  (08.10.14 19:36:25) 
uefi felan yazınca uefi için link attım ben. youtube'da cd'den windows yükleme yazınca 64.000 sonuç çıkıyor.


  • SpecialisT  (08.10.14 19:38:58) 
tekrar teşekkürler.

şunu sorayım. ben boot edebiliyorum win cdsiyle. ordan yükleyeyim mi eskisi gibi direkt? yoksa biostan fln alengirli ayar fln yapmam gerekio mu? bu UEFI olayını anlamadım.
  • rainarc  (08.10.14 19:47:23) 
cd'den boot edebiliyorsan normal bir şekilde yükle derim. uefi olayına da işe girişmeden bir bak ama bence ben ilk gördüğümde ne uğraşmışım cd felan demiştim. kolay gibi de yani bilemedim. usb'yi hazırlaması da formatı atması da kolay sanki.


  • SpecialisT  (08.10.14 19:54:29) 
cd'den yükledi çok teşekkür ederim


  • rainarc  (08.10.14 20:53:41) 
rica ederim geçmiş olsun


  • SpecialisT  (08.10.14 23:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.