[]

trafik cezasının sebebini öğrenme ve itiraz

işim gücüm olmadıgından vergi dairesinden sorgulama yaptım ve şubat ayından kesilmiş bir trafik cezası oldugunu öğrendim tesadüfen. ceza 80 tl, 12 tl de faiz işlemiş. tebligat falan yok tabi dogal olarak, cezanın sebebi de belli degil. niye ceza yemişim öğrenmek istiyorum ve tebliğ yapılmadıgı için de itiraz edicem. ne yapmak lazım?

e-devlette trafik cezası detayı görünmüyor ya da sorgulama yerini ben bulamadım :/

edit: bir de ceza şubat ayında kesilmiş. ee ben bu arabanın nisanda muayenesini yaptırdım. ceza varken nası muayene yapılmış ya da taa şubatta kesilen ceza nisan sorgulamasında nası hala çıkmaz??

edit 2: fotograf olmadan trafık cezası kesilebiliyor mu?

 
muhtemelen muhtara vs. tebliğ edilmiştir. yani adreste bulunmaman durumunda muhtara bırakıyorlar ve tebliğ edilmiş sayılıyor.

yanlış hatırlamıyorsam ceza maddesinin e-devlette yazması lazım. o maddenin karşılığına karayolları trafik kanunundan bakarsın. söylediğin miktar muhtemelen park cezası falandır. radar yada kırmızı ışık daha fazla çünkü.
  • corneillus  (08.10.14 15:23:19) 
80 lira park cezası muhtemelen. bana da geldi, beni bulamayınca muhtara bırakmışlar ama apartman girişine de bir kart bırakmışlardı, muhtardan al diye. bir aydan fazla olmasına rağmen edevletten veya internet vergi dairesinden göremiyorum. cezanın kim tarafından kesildiği ve tutanağın bir kopyası o gönderilen makbuzda yazıyor. bende trafik denetleme şb. müd. idi mesela. istersen bu birimi bir arayıp öğrenmeye çalışabilirsin belki. yine de farklı birimler olabildiğini göz önünde bulundur.


  • puc  (08.10.14 16:21:25) 
e-devlette trafik cezası detayı görünmüyor ya da sorgulama yerini ben bulamadım :/

edit: bir de ceza şubat ayında kesilmiş. ee ben bu arabanın nisanda muayenesini yaptırdım. ceza varken nası muayene yapılmış ya da taa şubatta kesilen ceza nisan sorgulamasında nası hala çıkmaz??

edit 2: fotograf olmadan trafık cezası kesilebiliyor mu?
  • halanne  (08.10.14 16:32:00 ~ 16:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.