[]

Türkiye niye bölünmüyor?

Ciddi ciddi anlam veremiyorum bu duruma. ne tarihsel birlik var, ne kültürel, ne de başka şey. kürtler ve türkler zaten birbirlerine karşı nefret dolu durumda.

şartlar bu kadar şahaneyken neden?

edit: şunlar defolsun, şunlar hain ülkede yeri yok gibi bir derdim yok. ama şartlar bir arada yaşamayı mümkün kılmıyor.

 
senin gibilerin yüzü asla gülmeyecek emin ol, kobaniye bir iki haydi..


  • redeath  (08.10.14 09:34:40) 
@redeath

karadeniz kökenli bir türk olarak ben de bölünmek için can atıyorum. ben nereye gideyim?

kürtlerle yaşamak zorunda değiliz. kürtlere bakmak zorunda değiliz. ırak'ta bir şehirde çatışma yaşanıyor diye istanbul'da arabamın yakılmasına katlanmak zorunda değilim. ayrılalım da bitsin artık. türk şehirlerindeki parazitleri de temizledik mi bu ülke daha güzel bir yer olur.
  • bira sisesi kapagi  (08.10.14 09:39:45) 
çok fantastik konuşuyorsun @bira şişesi kapağı.

maalesef amerika şekillendiriyor bizim ülkenin kaderini, yoksa askerden yeni geldim nişanım çok iyi; sabaha kadar öldürelim hep beraber milleti.

geçmiş olsun herkese.
  • redeath  (08.10.14 09:46:24 ~ 09:50:43) 
"maalesef amerika şekillendiriyor bizim ülkenin kaderini"

kahvehaneden falan mı yazıyorsun?
  • bira sisesi kapagi  (08.10.14 09:50:40) 
ne fark eder okeye dördüncü mü geleceksin..?

boşver hayat devam ediyor; benden bir bira ısmarla kendine, hatta izmirdeysen ben ısmarlayayım.
  • redeath  (08.10.14 09:59:42) 
ampır ampır konuşmayın lan. bence o kadar heterojen ama bir o kadar kendi içine kapanık bir toplum olduk ki, bölünsek gidecek yerimiz yok amk. kim alır lan bizi. anlayın olm mecburuz birbirimize. bizim kürdü ırakta yerler. bizim islamcıyı suriyede keserler. bizim sahildeki milliyetçiler acından ölür. içteki milliyetçiler de boz cenabet bi toprak parçası üzerinde bi başlarına kalıp huzura ererler.


  • namus ninjası  (08.10.14 10:00:11) 
bunlar hep amerikanin oynu kanka.
2023 u bekle sen.
2023 de lozon sona eriyor (!) falan super guc olacagiz.
o zaman her sey yoluna girecek.

yalniz o degilde
harbiden ne boktan bir yer olduk abi.
milliyetci bir ailede buyudum.
babama biri boyle bir sey dese adam oracikta agzina sicardi.
boru mu olum.

simdi gorsen;bizi bu duruma dusurenenin allah belasinj versin diyor.
kurtler bir yana akpliler bir yana biz bir yana gidelim kafasinda adam.
  • kutsalbok  (08.10.14 10:03:38) 
Namus ninjası +1
kim niye çeksin lan bizi.

  • mutlusismankedi2015  (08.10.14 10:21:04) 
@namus ninjası +1

kesinlikle haklısın. bizim mallar sanıyor ki ayrıldığı zaman herşey güllük gülistanlık olacak.
  • gencligimi kimse bilmez  (08.10.14 10:38:48) 
ekonomik( para) olarak kimsenin işine gelmediği için. ne türklerin, ne kürtlerin. her şeyi para ile açıklıyorum artık ben. akp ne zaman iktidardan düşecek? karnımız tok sırtımız pek olmadığı zaman. din, milliyetçilik hepsi yalan. para gerçek.

yanlız şu tarihsel ve kültürel birlik yok konusu da büyük yalan. taşıdığımız isimlerden, yediğimiz yemeklere, oynadığımız oyunlara kadar aynı. ha rum ve ermeni ile farklı mı ? değil. hepimiz osmanlı'nın çocuğuyuz.
  • trocero  (08.10.14 12:08:42) 
advocatusdiaboli, neden her fantastik çıkışından sonra ben aslıda şöyle demek istiyorum böyle demek istiyorum gibi izahatlar vermek zorunda hissediyorsun kar'şim?


  • namus ninjası  (08.10.14 12:26:07) 
bence en muhtemeli kafanın karışık olması. ikincisi belagat denen sanatta zayıf olman. üçüncü en muhtemeli de eyyamcılık falan işte.


  • namus ninjası  (08.10.14 12:35:18) 
he, sen de bana önyargılı diyorsun başından beri. var böyle garip tartışma usulleri di mi?

ne kadar garip. neyse bak, okuyup tartışmada biraz daha ilerlediğinde vardığın yer yine bilineni tekrar olacak. bu mahkum olduğumuz bir döngü. yapacak bir şey yok.

daha az sivri argümanlarla ve yargılarla konuşmaya dalarsan daha ciddiye alınabilir bir muhatap olacaksın.
  • namus ninjası  (08.10.14 12:48:40) 
@namus ninjası don't feed the troll. advocatusdiaboli dediğin gibi çok ciddiye alınabilecek bir muhatab değil. tam da bu gibi insanlar yüzünden bölünüyoruz. tohumlarında kin var insanları ayrıştırmak var. önyargılı değilmiş bıdı bıdı. sizin gibi insanlar yüzünden türk kimliğimden utanıyorum. türkiye türklerindir burda sadece türkler yaşıyor diyen ırkçı değildir faşist değildir de nedir? bunun aksini iddia edenler yıllardır öldürülüyor ve öldürülmesinden hoşnut duyuluyor, son 2 3 gündür de ayyuka çıktı malum.
gayet güzel de bir arada yaşarız kardeşim. sadece artık misyonunu doldurmuş milliyetçi fobilerden kurtulalım. hiçbir ülke farklı dilleri konuşmakla yıkılmaz. aşın artık şu kompleksleri.

  • tellioglu  (08.10.14 13:35:51) 
kürtler istediklere yere defolabilirler ama devlet kurmayı planladıkları toprak üstünde hiç hakları yok
peki türkiyeyi bırakıp ıraka giderler mi sence

  • Fakin idiyıts  (08.10.14 19:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.