[]

analog fotoğrafçılık üzerine

merhabalar. bu ara analog fotoğrafçılığa merak sardım. gerçi daha önce de vardı merakım, her gün sahibinden tarzı sitelere girip fiyat araştırması yapıyordum falan, sonra geçti. heves işte.
pentax k100d makinam vardı, kardeşim sağolsun nasıl yaptıysa bozdu aleti. o bozulduktan sonra da tekrar dslr için büyük paralar harcamak istemedim. eski makinelere de zaafım var. kasetçalar falan alıyorum manyak gibi.
şimdi geleyim asıl konuya. analog slr yerine rangefinder veya smena gibi eski lomo bi makine almayı düşünüyorum. tabi ki maaliyeti yüksek olucak ama bu işin film, banyo fiyatları falan nasıl şu anda piyasası?
ikinci olarak hayyam'dan mı yoksa ebay'dan mi almak daha mantıklı ?

 
sahibinden'e filan da bak gormeden alma derim boyle biseyi. biz arkadasib makinasini hayyamdan cok daha ucuza satmistik gecen sene. alacagin modeli sec hem nette arastir hem de git hayyama sor sadece body almicagin icin lense bakmadan makina siparis etmek ne denli olur bilemorum


  • mula  (08.10.14 08:35:12) 
Sirkeci'de 35mm filmlerin bir çoğu 7-8 lira civarında, Ektar 100 ve Ilford gibi daşaklı filmler 20-25 lira. Banyo+tarama(CD'ye yazma) da 7 lira falan. Ama Sirkeci'den uzaklaşınca artıyor fiyatlar.

Makine için Hayyam'a da bak, Sahibinden'e de bak, facebook'ta analog fotoğraf gruplarına da bak. Elbet çıkar bir şeyler.
  • r_u_h  (08.10.14 10:09:54) 
facebook da "ahan da fotoğraf" adlı tamamen analog fotoğraf ve fotoğrafçıların olduğu kalabalık bir grup var. oraya da bir sor istersen.


  • oraletarya  (08.10.14 11:16:59) 
Teşekkür ederim cevaplar için :)


  • monty python  (08.10.14 18:47:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.