[]

TV'den 3D film izlemek ile ilgili bazı sorularım var :)

Merhaba,

Bilgisayarımda VLC Player ile 3d filmi açarak, bilgisayarımda da "Yan yana" seçeneğini seçerek 3D filmleri biraz izlenir şekle getirdim gibi. Ama bazı sorularım var;

-Açtığım anda gözlerim garip oluyor, 5 saniyeden sonra odak noktasını bularak görüntü gözümde netleşiyor. Ama bu da gözüme yanlış bir şey yapıyorum hissi veriyor. Bu normal midir, 3D izlemek için göze o hissi yaşatmak şart mıdır?
-İhtiyaç halinde bu filmler için altyazı ekleme olayı nasıl oluyor? Normal altyazı uygun olmayacaktır diye düşünüyorum.
-VLC player doğru seçim midir? (Stereoscopic player yükledim ama 5 dakika sonra kapatıyor, parasız sürüm bu kadarlıkmış)
-İlk soruya dönüyorum, odaklandığımda odak noktasının dışındaki yerleri o kadar iyi göremiyorum. Gözümü oynattığımda da odağı kaybediyorum. Yani bu kadar çaba sarfetmek de çok normal gelmedi bana. Bu odaklanma ile ilgili bir şeyler paylaşın lütfen durduk yere 1 numara gözü 2 yapmayalım.

Özetle lütfen hadi bir el atın da bu akşam Avatar'ı izleyip uyuyayım.

Teşekkürler.

 
3d monitör ya da gözlük yok mu? yoksa yanlış mı anladım?


  • sutlu nescafe  (07.10.14 20:18:07) 
bu şekilde zıpçıktı cafer'e dönersin, aman diyeyim, gözlerine yazık.
3d özellikli usb oynatan tvsi olan biriyle kanka ol. sağlığınla oynama.

  • rare  (07.10.14 20:20:51) 
yanlış anlaşıldı sanırım, 3d özellikli sharp televizyonum var. gözlükler de mevcut. yapmaya çalıştığım şey bu televizyondan 3d filmleri bilgisayarımı hdmi ile bağlayarak izlemek. bu şekilde sorsam?


  • tamam  (07.10.14 23:16:56) 
3 boyutlu tv ise 3d filmi tanıyıp 3d moduna geçmesi lazım zaten. ekstra bir ayara gerek kalmamalı.


  • sutlu nescafe  (07.10.14 23:18:20) 
hmm, şöyle alakasız bir sorun da olabilir o zaman: bir kaç filmde ben de odaklama sorunu yaşamıştım. gözlük camlarının (plastik tabi benimki) yerini değiştirdim, odaklanma sorunu ortadan kalktı.


  • rare  (07.10.14 23:47:02 ~ 08.10.14 14:50:51) 
bütün problem gözlerimin normalde olduğundan daha farklı bir his yaşatması. belki de problem değildir, ben garipsemişimdir.
hala altyazı konusunda sonuca ulaşamadım bu arada. var mıdır önerileriniz? altyazı işi nasıl oluyor bu filmlerde?

  • tamam  (08.10.14 17:33:36) 
km player indir, kur, hdmi tak, arkana yaslan, gözlüğünü tak, bir ara mola ver 10 dakka. bys


  • schuldiner  (08.10.14 22:20:55) 
stereoscopic player'ın alternatifi olan ve 3d görüntü birimlerine çıkış verme seçenekleri de bulunan bu oynatıcı işinize yarayabilir:
(bkz: bino 3d)

Hdmi 1.4a standardını destekleyen ekran kartından yine 3d uyumlu hdmi kabloyla bağlantı yaptığınızda sorunsuz görüntü almanız gerekir. Benim tahminim siz düşük kaliteli bir video izliyorsunuz. Bluray rip yapılmış çözünürlüğü düşürülmüş dosya boyutu küçük olsun diye bitrate vb. çeşitli oynamalar yapılmış bir film izliyorsanız haliyle daha bulanık bir görüntü alacaksınız.
  • mario64  (09.10.14 00:16:17) 
dosya boyutları elimdeki filmlerde 15 gb civarında. sıkıştırılmış olduklarını düşünmüyorum. biraz daha kurcalayayım ben, vlc yanında bino 3d de yükleyeyim, bakalım onda nasıl olacak.


  • tamam  (12.10.14 15:56:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.