[]

Diyet - Dayanamama

Şuan karaciğer yağlanmasından dolayı bir diyetteyim..


Ancak canım inanılmaz tatlı çekiyor dayanamyorum, ne yapayım la?

 
meyve ye.


  • novemba  (07.10.14 19:13:59) 
meyve


  • rock n roll  (07.10.14 19:14:20) 
biraz sabret bitiyor o krizler. o krizler sende bir sorun olduğunun belirtisi zaten. şeker metabolizman sorunlu. kriz geldikçe meyve de yeme. fruktoz en zararlı şekerdir.

doktor değilim.
  • ya ben lan neyse  (07.10.14 19:16:53) 
tadi igrenc bir sey yiyince kacabiliyor, denemekten zarar gelmez. tabi agzimin tadi kacti bi tatli yiyeyim diyen de var.

bir de sey iyi, tarcin.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (07.10.14 19:23:28) 
Bu yaşadığınız klasik karbonhidrat krizi, bu ataklarla baş edip diyetinizi bozmazsanız eğer bir süre sonra, ki bu genelde 20 günü bulur, bu tip krizler yaşamazsınız bir daha. Bunu yoksunluk krizi olarak da düşünebilirsiniz; vücut şekersiz kaldığında, tıpkı uyuşturucu alınamadığında yaşanan yoksunluk krizine benzer belirtiler gösterir. Ayrıca meyve de hatrı sayılır bir şeker deposudur, fruktozla glikoz için biri diğerinden daha iyidir şeklinde bir şey söylenemez; ikisi de şekerdir en nihayetinde. O nedenle meyve yemenizi de naçizane önermem.


  • angelus  (07.10.14 19:31:01) 
@angelus: uzman mısınız bilmiyorum. eğer uzmansanız en haklı sizsiniz. ben doktor olmadığımı söylemiştim. o yüzden bol bol referans vererek ve yine de konuşucam:

Sizinki klasik diyetisyen kafası. o diyetisyenler ki dünyanın en düz kafalı mesleklerini icra etmekteler. "sütün içinde kalsiyum vardır. hmm. o zaman süt kalsiyum kaynağıdır..." gibi düz bir mantıkla ilerliyorsunuz. oysa prof. dr. ahmet aydın -beslenme ve metabolizma anabilimdalı bşk. (cerrahpaşa)- der ki: "süt iyi bir kalsiyum kaynağı değildir. içindeki sodyum ve potasyum kalsiyumun emilmesini engeller. yeşil yapraklı sebzeler sütten çok daha iyi bir kalsiyum kaynağıdır."

şeker şekerdir. demeniz de aynı mantık. şeker aynı şeker değil. boşuna "nişasta bazlı şeker en pis şekerdir." demiyor bir sürü hekim. -canan karatay, ahmet aydın, kenan demirkol, yavuz dizdar aklıma gelenler- çünkü nişasta bazlı şeker dediğimiz şey fruktozdur.

fruktoz en pis şekerdir. yine referans vererek ahmet aydın dan bir alıntı yapayım:

"Früktoz, glükoza göre daha tatlı bir şeker, daha fazla bağımlılık yaratıyor. Früktoz iştahı daha çok artırıyor. Bir arştırmada 9 normal kilolu sağlıklı erişkin hastaya farlı zamanlarda glükoz, früktoz ve şeker içermeyen fizyolojik serum verilmiş ve fonksiyonel manyetik rezonans ile beyinde iştah merkezinin bulunduğu hipotalamus incelenmiş (4). Glükoz 20 dakika içinde ilgili alandaki sinirsel aktiviteyi artırmış. Früktoz ise tam tersine aynı süre içinde sinirsel aktiviteyi azaltmış. Kontrol olarak kullanılan şeker içermeyen serum fizyolojik ise hiçbir etki yapmamış. Glükoz açlık hormonu olan gherlini bastırıyor, buna karşılık tokluğu sağlayan hormon olan leptini uyarıyor. Halbuki früktoz gherline etki etmiyor ama leptini bastırarak aşırı yemenize neden oluyor."
  • ya ben lan neyse  (07.10.14 19:42:33 ~ 19:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.