[]

Macbook air 13''

Uzun süre kullanmak üzere bir bilgisayar almak istiyorum. Sunum, oyun, multimedya için kullanacağım, arada birkaç fotoğraf düzeltme işim falan da olacak. Pil ömrü ne durumda mesela onu merak ediyorum. 12 saat kullanım süresi yazıyor ama ne kadar 12 saat, kullananların geri dönüşünü alabilir miyim?

OSX Yosemite işletim sistemini bekleyeyim mi? Mac OS gerektiği kadar sık güncelleniyor mu, en azından hataları halledecek kadar?

fiyat/performansını göz önüne alarak, önerir misiniz?

 
Pil benim için 5 ila 10 saat arasında değişiyor. Kullanıma bağlı yani ama daha pil konusunda mac'imin beni üzdüğünü görmedim.

Oyun performansı beklememelisin macbooklardan, özellikle air'lerden. Yosemite 2008'den itibaren çıkan tüm air/pro modellerine yüklenebilecek, için rahat olsun.

Alacaksan en aşağı i5 modellerinden almanı tavsiye ederim.
  • youshookmeallnightlong  (07.10.14 14:53:29) 
macbook airden yazıyorum şu an:p bir seneyi geçti benim 7 saat ortalama pil ömrüm var. ama pilim sağlam kalsın diye çok iyi bakıyorum. arada yapılması gereken tamamen boşaltıp bekleyip doldurma olayları vs

ama oyun oynanmazmış gibi geliyor. iki laptop kullanıyorum. biri işlerim için autocad photoshop 3ds max falan.

mac book airi da sadece internette kullanmak. araştırma yapmak gezinmek için aldım. bir nevi ipad misali aldım ben aslında. bana göre klavyeli ipad mac book air. işlerimi iş laptopumdan yapıp macbook airim dan internette sörf, video izleme yapıyorum sadece. ha bir de ne olur ne olmaz ihtiyacım olur diye autocad yüklü acil durumlarda değişiklik yapabiliyorum.

aslında güçsüz değil ama diğer bilgisayarlardaki ultrabook gibi düşün macbooku işte. iyi ki var çok hafif şarjı harika. ama oyun oynarsan çok deli ısınıcak eminim. yosemiteyi kendin yüklersin. hem de iphone kullanıyorsan macbook al. kardeş olsunlar insana zevk veren ufak şimarıklıklardan.
  • gördüğünüze inanın  (07.10.14 15:07:37) 
Macbook air harika bir cihaz fakat oyun icin yeterli degil. 7-9 saat arasi rahat gidiyor benim pil. Surekli dusuk parlalklik internette 10-11 saati de gordum.

Ama hic bir zaman pil konusunda yariyolda birakmadi. %100 ile cikip iki gun eve girmeden tum islerimi hallettigimi bilirim.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (07.10.14 15:29:33) 
valla diger sorulari cevaplamis arkadaslar ama oyun konusunda hangi oyunlari oynayacagina bagli. ben lol oynuyorum mesela gayet rahat. steam'de de mac icin oyunlar var ama windows kadar genis degil tabi kutuphane.


  • hjarteblod  (07.10.14 16:13:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.