[]

Kontratım yenilendi, evden çıkmak istiyorum, 1 senelik kira mı ödemem?? :/

lazım?? :/

Şimdi olay şu, bu evin kontratı geçen ay kendini yeniledi. Ben de dün süper bi ev buldum, kaporasını verdim ve taşınmam lazım. Bu arada uzun süreli bir ev arayışımız filan yoktu. maksimum 2 günlük mevzu, çat diye bulduk.

Bu durumda bugün ev sahibine taşınma işini söylemek gerekiyor. Sorun çıkarmasından korkuyorum çünkü bu ayın 15'ine kadar boşaltmak (yeni bir kira daha vermemek) istiyorum çünkü yeni evdeki kira da önümüzdeki hafta itibariyle işlemeye başlayacak. 1 ay içinde 2 ev kirası vermek zor olacak haliyle.

Şu durumda haklarım neler? Adam kötü/paraya ihtiyacı olan bir adam değil, bizimkinden başka onlarca evi ve dükkanı var ama aşırı paragöz. "siz artık bizim evden çıksanız iki katına kiraliycam" filan diyodu bi ara :D Çünkü evi süper güzelleştirdik. Neyse, kontrat yenilendiği için 1 senelik kira isteme hakkı ya da bizim atıyorum en az 1 ay önceden haber verme zorunuluğumuz vs böyle şeyler var mı? Minimum zararla atlatmak için ne yapmak gerekir (bugün telefonlaşacağız, ters yapması halinde)? Bizim ona karşı haklarımız neler? Çok kızmasın diye "işi bıraktım, annemin evine taşınıyorum :(" gibi bişey mi söylesem?

Acil görüş, bilgi, öneri ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

 
E kontratiniza baksaniza, orada evden cikis sartlari yaziyordur.


  • common of demons  (07.10.14 10:13:44) 
Evet 1 ay önce haber vermek zorundasınız. 1 aylık kirayı içerde bırakıp ayrılırsınız.


  • prodeq  (07.10.14 10:17:09) 
Prodeq +1 ya da yerinize kiracı bulacaksınız


  • purusha  (07.10.14 10:29:43) 
Noterden evi 1 ay içinde boşaltacağınıza dair ihtarname gönderiyorsunuz. Bildirimi yaptığınız tarihten itibaren 1 aylık kirayı ödemek de yükümlülüğünüz oluyor. Bu arada ev sahibi yeni kiracı bakıyor borçlar kanununa göre böyle olması lazım.

Tamamen bildirimsiz nedensiz ayrılmamaya özen gösterin:
emlakkulisi.com
www.uzmantv.com
  • mario64  (07.10.14 10:44:46) 
link bile verilmiş ama o link bir okunmadan yorum yapılmış.

kontrat ile bağlısınız. 1 aylık bildirim süresi, kontrat yenilenmeden önce geçerli olan bir süre. kontratın bitiminden 1 ay önce bildirmeyi ifade ediyor. o süre sizde zaten geçmiş ve kontrat yenilenmiş. o nedenle şimdi istediğiniz gibi çıkamazsınız kanuna göre. kontratın amacı da zaten hem ev sahibini hem de kiracıyı güvenceye almaktır bu konuda.

peki 1 yıllık kiranın hepsini mi ödemek zorundasınız? hayır. ev sahibi evini yeniden kiraya verene kadar, evin boş kaldığı dönemin kirasını vermekle yükümlüsünüz. örneğin ev sahibi siz çıkar çıkmaz evi başkasına kiraladı diyelim. bu durumda zararı olmayacağı için siz ona 1 yıllık kirayı verirseniz bu da haksız bir durum yaratacağından düzenleme ev sahibi evi yeniden kiralayana kadar mağdur olduğu dönemi kapsar. yani bu durumda para vermeden herkes kendi yoluna şeklinde hayata devam edersiniz.

hukuk böyle ama durum ev sahibinin vicdanına kalmış. çoğu da kanunu bilmiyor zaten. sadece kira geliri beslenenler için bu durum çok kötü tabii ki, neyse ki bu adamcağızın ihtiyacı yokmuş, siz onu çıkmak zorunda olduğunuza ikna ederseniz, vicdan yapıp hiç bir şekilde para almayabilir sizden. bu durumda linkte belirtien "karşılıklı fesih" söz konusu olmuş olur, yani iki taraf da fesih konusunda anlaşmış olur. hatta depozitoyu da iade edebilir. bazı ev sahipleri ise sadece depozitoya el koymak suretiyle çıkmaya izin veriyor. yani bundan sonrası sizin hukuku karıştırmadan tamamen onu ikna etmenize, onunla anlaşmanıza bağlı. iyi şanslar...
  • vejeteryanvampir  (07.10.14 11:43:50 ~ 11:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.