[]

Bu Laptopun Yavaş Çalışması Normal Mi?

Ürün bu;
www.toshiba-turkey.com

Öyle kayda değer bi' yavaşlığı yok ama bu şimdiye kadar aldığım en iyi donanımlara sahip. Yine de açılışta kendine gelmesi uzun sürüyor, Win 8 uygulamaları(mağaza,fotoğraflar hava vs.) ve browser bazen 2-3 sn. geç açıyor. SSD alsam mı dersiniz? Yoksa kır dizini otur 1-2 saniye neymiş mi diyorsunuz?

Neblim insan bu özellikleri görünce tıklar tıklamaz açsın, uzaya çıksın falan istiyor işte :(

 
önce bütün güncel driver'ları bir kontrol et, arka planda çalışan uygulamaları incele ve bir antivirüsle olası bir virüs etkisini ortadan kaldır. sorun hala devam ediyorsa ssd almanı tavsiye ediyorum. ssd bir devrim niteliğinde, şrraak diye açılıyor her şey.


  • pillimiyango  (07.10.14 02:22:52) 
5400rpm disk yavaş tabii ki. Bir de msconfig ya da herhangi bir "tune up utilities" vb. programla açılış programlarını kısıtla/kapat. Şimdi arkada bir sürü Toshiba yazılımı çalışıyordur o da yavaşlatıyordur.


  • rodriguez2  (07.10.14 02:24:43) 
Eset Smart Sec. kullanıyorum, alet temiz görünüyor. Gereksiz Toshiba yazılımlarını başlangıçta çalışmayacak şekilde de ayarladım.

5400 rpm HDD benim de canımı sıkıyor ama laptop olmanın fıtratında bu var maalesef.

240'lık bir SSD alıp Windows'u ve sık kullandığım programları ona kursam gözle görülür bir fayda sağlayabilir miyim dersiniz?
  • a d s z p  (07.10.14 02:26:34) 
ssd fark ettirir yani, fark ettirmesi lazım ama hiç ssd'li laptop kullanmadım. Benim laptobumun 7200rpm diski var o yüzden çok da yavaşlık hissetmiyorum herhalde.


  • rodriguez2  (07.10.14 02:35:52) 
kesin bir yigin program ve servis hem acilista hem de arka planda calisiyordur. linux kur. arada fark goruyorsan buyuk ihtimalle windows'un bok yemesidir.

2006 yilindan kalma bilgisayar kullaniyorum. windows 7 altinda (ki cok az program yuklu. genelde hepsi oyun) alet geberirken linux altinda misler gibi calisiyor.
  • varg  (07.10.14 05:19:42) 
www.passmark.com
Buradan benchmark programını indirin çalıştırın. Eğer benchmark değerleri sağlamsa hard disk bu yavaşlık hissini veriyordur, ssd ile üstesinden gelirsiniz.

Standart hard disklerin performansında çok az oynama olur. Yani en üst düzey laptop alsanız da alt modellere göre birşey değişmeyecek. Bu yüzden sistemi hızlandırmanın tek yolu ssd'ye geçmek.
  • mario64  (07.10.14 07:18:07) 
ssd al bi tane


  • fernandoenes  (07.10.14 09:47:47) 
@Mario; Eyvallah.


  • a d s z p  (07.10.14 16:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.