[]

beldeki sorunun SADECE sağ ayağı etkileme ihtimali var mı?

dostlar malumunuz, sağ ayağım hakkında 824278429. duyurumu açıyorum. kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için kısa bilgi vereyim,

benim sağ ayağım 1 yıla yakın süredir yokuş çıkınca, hızlı yürüyünce falan iptal oluyor. normal yürüyünce de yarım saat falan yürüyebiliyorum, sonrasında zorlanma başlıyor. kontrol edemiyorum bayağı. korkunç bir ağrı saplanıyor ve kontrol edemiyorum, yani sağa sola yukarı aşağı oynatmak vs. mümkün olmuyor. öyle bacağımın ucunda sallanan bi parçaya dönüşüveriyor.

emg çekildik, röntgen çekildik, mr çekildik hiçbir şey çıkmadı. her şey normal diyorlar. ben bir de bel için fizik tedaviye gitmeyi düşünüyorum.

yani siz "yok etkilemez" deseniz de gideceğim zaten ama biraz moral motivasyon gaza ihtiyacım var. belimde bi şey çıkma ihtimali var mı? yani ordan çözebilir miyiz?

çünkü gerçekten çok sıkıldım lan yani olacak gibi değil. bayağı yürüyemiyorum ama bi şey de diyemiyorum çünkü teşhis yok. bildiğiniz ortopedik engelliyim aslında ama elimde hiç belge kağıt cart curt olmadığı için herhangi bi formda işaretleyemiyorum da.

 
Okumadim ama basliga cevaben var.


  • f_d  (06.10.14 21:26:08) 
@f_d, hocam nasıl mümkün oluyor peki? yani çok garip geliyo bana. belde bi problem var ama sadece sağ ayak bileğime vuruyor. diğer her yerim sağlam, sadece sağ ayak bileğimde problem var. öyle minik bi noktada da değil yani koca bilekte ve ayakta sorun var. tövbe estf. ne biçim iş yav.


  • pescador  (06.10.14 21:29:07) 
Iste bunlar hep sinir.


  • f_d  (06.10.14 21:31:24) 
sinirlerde problem yok ama. yani emg raporu öyle dedi.


  • pescador  (06.10.14 21:37:33) 
bel fıtığı zaten çoğunlukla tek ayağı etkiler.

beyin cerrahına gidin, bir de bel mr'ı çeksinler bence.
  • kibritsuyu  (07.10.14 07:07:21) 
yanlış anlamayın, artistikten değil de cidden bilmediğimden soruyom... bana ortopedist de bel için nörolojiye gitmem gerektiğini söylemişti.

1) belimdeki ağrı için neden nöroloğa gidiyorum? fizik tedavi ya da ortopedi falan bakmaz mı bel eğriliği, bel ağrısı gibi şeylere? benim hem eğrilik hem ağrı şikayetim mevcut bu ayağı saymazsak.

2) diyelim ki bel fıtığı dendi... ben gencecik adamım. spor yapmak istiyorum. çok değil bir sene önce köpek gibi koşuyoduk buz pistine gidiyoduk çinli gibi masa tenisi oynuyoduk. bunları bi daha yapamaz mıyım? tedavi yöntemleri nedir nasıl olur?

3) ya ayrıca gerçekten çok ilginç bir olay. sağ ayak bileğinde şiddetli, zaman zaman sol tarafta belli belirsiz bir ağrı mevcut. sebep ne? bel. tövbe estağfurullah yav ne kadar garip garip şeyler. her gün yeni şeyler öğreniyorum, teşekkür ederim allahım ama artık sağlıklı olsam hiç fena olmaz bence
  • pescador  (07.10.14 14:48:35) 
1. nörolog bile değil. beyin cerrahı. niye? çünkü ayaktaki ağrı, beldeki sinirlerin sfıtık nedeniyle veya başka bir nedenle sıkışmasından kaynaklanıyorsa sinirler iele beyin cerrahisi ilgileniyor. zaten ortppediye, fizik tedaviye gitmişseniz de arayıp bulamamışlarsa onların yollaması lazım bir de beyin cerrahına gidin fıtık var mı baksınlar diye. ya da onlar muayene eder, fıtık bulguları varsa yine gönderir.

2. hayır sadece dikkat etmeniz gerekiyor, spor yapamazsınız diye bir şey yok. ama bel için zararlı sporlar önerilmez sadece. bel fıtığınız tedavi edildikten ve bel kaslarınız güçlendikten sonra istediğiniz sporu yapabilirsiniz. olsa olsa halter, ata binme gibi sporlar önerilmez. hatta bisiklet, yüzme gibi sporlar özellikle öneriliyor.

3. beyinden çıkan parmak kadar kalın bir sinir var. omurganın içinden geçiyor ve her noktada dallanıyor, kimi kollara gidiyor, kimi bacaklara gidiyor. beynin emirlerini elimize kolumuza bu sinir iletiyor. omurgadaki disklerden biri pırtlayıp bu sinirin bir yerini sıkıştırınca nereye giden dalı sıkıştırmışsa orada problem yaşanıyor. sağ ayak bieğine giden sıkışmışsa o sıkışığı çözmek gerekiyor. durum basitse fizik tedaviyle, egzersizle düzeltiliyor. yok patlamış, sıkışmış fıtıksa ameliyatla o pırtlağı alıp siniri rahatlatıyorlar.
  • kibritsuyu  (08.10.14 13:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.