[]

meslek liseslerinde sınıf geçme olayı nasıldır?

merhaba arkadaşlar,

şirketimizin çaycısı olan ablanın ricası üzerine bu soruyu sormakla yükümlü hissediyorum kendimi.

bu ablamızın oğlu muhasebe bölümünde 3. sınıfı bitirdi. bitirdi derken 4 dersten kalmış ve ortalama yükseltme sınavlarında da pek iç açıcı sonuçlar alamamış. bu çocuk şimdi 4. sınıfa geçiyor mu yoksa 3. sınıfı tekrar mı okuyor? ayrıca kaldığı derslerden kaçı bölüm dersi bilmiyoruz malesef.

 
benim bildiğim aynı diğer liselerdeki gibi ortalama yükseltmeye girmektir. kredisi bol bir meslek dersinin sınavına girsin zaten hocası sınıf geçsin diye notu 3 se 4 yapar. o ders 10 krediye tekabül ediyorsa alır 10 puanı muhtemelen de geçer. ben lise 3 te aynı şeyi yapıp mezun olmuştum.

ama diyosunuz ki ortalama yükseltmeye girmiş iç açıcı sonuçlar alamamış. yani kredisini yükseltemediyse kalmıştır. ayrıca meslek dersinden kaldıysa ortalaması ne olursa olsun kalır diye biliyorum. yapılacak şey gidip hoca ile veya müdür yardımcısı ile konuşmak. tabi bunlar benim bildiklerim.
  • iker  (17.07.09 20:54:52) 
ben anadaolu teknik lisesinde okudum;
bizde hazırlık ve birinci sınıf haricinde sınıfta kalma yoktu ama dersi vermek zorundaydın yoksa diploma alamıyordun seneye dair kredinde yetmez ise. her şubat ve ağustos sonunda(yada eylül başında) da bütünleme vardı.

  • roadrunner_merlin  (17.07.09 21:53:07) 
ayrıca ticaret meslek ve anadolu ticaret lisesi yönetmeliği;

www.haciilbeyatml.k12.tr
www.haciilbeyatml.k12.tr
www.haciilbeyatml.k12.tr
  • roadrunner_merlin  (17.07.09 21:55:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.