[]

amazon'dan parayla ebook almak enayilik mi

sacma gelebilir ama para vermezsem okumam gibi geliyor, hem de direk kindle'a iniyor.
parayla ebook almak cok mu anlamsiz bir hareket?



 
ben alıyorum valla


  • argent dawn  (06.10.14 17:11:03) 
Neden anlamsız olsun ben de alıyorum. Cebimde param olduktan sonra yazara destek olmak güzel hadise. Ama fiyatların aşırı pahalı olduğu bir gerçek. Türkiye'de olduğu gibi dünyada da basılı kitap fiyatı ile neredeyse aynı oluyor digital versiyonu.


  • onexey  (06.10.14 17:12:22) 
İnternette istediğim kitabı bulamazsam alırım, şu ana kadar bulamadığım olmadı. Ama kesinlikle enayilik değil.


  • i was made for you  (06.10.14 17:17:04) 
kindle'daki bütün kitaplarımı amazon'dan parasını ödeyerek veya üyelik sisteminde ödünç alarak okuyorum. Bence normal bir hareket.


  • sopiro  (06.10.14 17:33:28) 
aldigin seyin parasini vermek niye enayilik olsun? dijital medya olmasi bir seyi degistirmiyor.


  • fortisvita  (06.10.14 17:43:53 ~ 17:44:13) 
Enayilik. Kitap dediğin şeyden yazarı değil basımevi para kazanır. Ebook için bir lira bile masraf yapılmazken 8-10 lira en düşüğünden para alınır. Bence e kitaba para vermek gerçekten büyük mallık. Ekşi sözlük meritokrasi türkçe kitaplar için iyi bir kaynak. Yabancı kaynak zaten elini sallasan deyiyor bir yerlerden.

Edit:Basımevi yazmışım dalgınlıkla dikimevi olacaktı.
  • orhan tv  (06.10.14 17:49:11 ~ 07.10.14 04:10:08) 
Basımeviyle yayınevinin farkını bile bilmeyenlere bakmayın. Hiç de enayilik değil. Mal da değilsiniz. Ayrıca kitaptan yazar da kazanır. İngilizce kitaplar söz konusu olduğunda yazar, hakkını Türkiye'den daha çok alır hem.


  • microfiction  (06.10.14 18:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.