[]

işid türkiyeye saldırır mı ?

İki ihtimal var
1 türkiye ile komşu olduğıunda türkiyeyede saldıracak ve böylece savaşa dahil olacağız.

2 Nato ve koalisyon güçlerinin baskısıyla biz irak ve suriyeye gireceğiz .

Şartlar onu gösteriyor ki yüzde 60 70 savaşa gireceğiz .Bu halde işidin türkiyede sepmatizanı olduğunu biliyoruz bu adamlara istanbul ankara izmir ve sınır kentlerinde her gün intihar bombası eylemi düzenler mi ? Türkiyenin istihbaratı bu konuda ne kadar iyi ? Savaşa girersek ve dediğim yukarı daki şey olursa napmayı düşünüyorsunuz ? Türkiye ve Nato ıraka girerse kaç günde bunları temizler ?

 
Sen bi de hukuk okuyorsun ya :/

Teee koreye gitti bu ulkenin askerleri, kapitalizmin bayragi ugruna.

Isidin karsisinda Suriyeye de gidiverir, bir seycik olmaz.
  • cecilia  (06.10.14 16:50:40 ~ 16:57:50) 
Hep varsayım panpa. Olasılıkları tutturmak güç, Reyhanlı yı IŞİD mi yaptı? buna bile cevap yok


  • saksı  (06.10.14 16:54:31) 
-buradayız, bir yere kaçmıyoruz ancak önden şu geçen sene kefen giyen g*t kılları gitsin bi isterim. öyle kefen giyip şov yapmakla liderlerinin politikası(?) nedeniyle savaşa girmek birmiymiş görsünler.

-çok olumlu bakıyorsun olaya. tam teşekküllü bir harekât ile isil'i bitirmek yıllar sürer. kafadan 10 yıl. 1.körfez savaşına yaş yetmeyenler vardır ama ikincisini anımsarsınız. bölünmüş ve düzensiz birliklerden oluşan direnişe karşı abd ve nato'nun içinde bulunduğu çokuluslu koalisyon kuvvetleri (başı abd ve ingiltere çekti) 8 yıl savaştı. savaştı ama yine galip gelemediler obama 2011'de geri çekilme kararı aldı.
araya suriyeyi de sokuşturacaklar gibi duruyor ve öyle olursa 10 yıl çok iyi bir ihtimal.

bizim ülkemizde bulunan her unsur gibi (koministi, ülkücüsü vs) isil yanlılarının da kof olduğunu düşünüyorum. oradan çok bir şey çıkmaz.

edit: yazdıklarım savaşın çıkma ihtimali üzerinedir..
  • air  (06.10.14 18:12:59 ~ 18:40:00) 
ışid türkiye'ye saldırmaz. saldıracak olsa çoktan yapardı. kobani ile ünlü oldu ama ışid zaten bayadır bir sınır komşumuz. şu an zaten 3 ayn-el arap düştüyse dedikleri gibi 4 sınır kapısı var ışid kontrolünde.

hiç mi uluslararası hukuk bilmiyorsunuz? türkiye savaşa girermiş. nah girer. türkiye'nin esad'a direkt savaş ilan etmeden suriye'ye müdahale etmesinin iki yolu var.

birincisi zararla karşılık. zaten 3 yıldır neredeyse kullanılıyor. mermi düşünce bizim toprağa 2 katı ateş açılıyor ve bu tarafımıza bir gram bile sorumluluk yüklemiyor.

ikincisi bmgk kararı. burda zor çıkar. esad'ın arkasında rusya var. rusyanın da vetosu var. rusya etmese bile çinin etme ihtimali de var.

dolayısıyla türkiye istediği kadar tezkere çıkarsın, bmgk daimi beşi onay vermedikçe istihbarati bilgi sağlamaktan öte bir amaç hedefleyemez.

ayrıca abd öso'nun başını çektiği muhaliflere eğit ve donat kapsamında 500 milyon dolar yardım kararını geçirdi senato'dan. bu da muhaliflerin abd yada türkiye askeri yerine kullanılacağının göstergesi. ki şu an kadar da eğitimine başlanan tonla insan var.

hadi diğerlerine gelelim. olan oldu bir şekil asker girdi. ışid ile açıkça düşman olduk. davutoğlu'nun açık kapı politikası var. suriye sınırından 1.5 milyon insan türkiye'ye girdi. bunların içinde kaç ışid sempetizanı var sence? sınır güvenliğinin maksimum olduğu durumda bile en az 100 kişi girebilir. ki sınır güvenliği maksimum diyorum. bizim sınır açık. 1.5 milyonda şu an en az 1000 kişi var. bu adamlar konya'da adam öldürdü öyle düşün. bomba elbet patlar.

bir diğer ayak. ışid sempatizanları. istanbul ramazan bayram namazı ışid yaz gör kaç kişi toplanmış.

bir diğer ayak. yabancı savaşçılar. adamlar türkiye üzerinden geçiyor hergün. binlerce yabancı savaşçı var. belçika fransa ingiltere başta olmak üzere. adamların beyni oralarda tekkelerde öyle bir yıkanıyor ki 2 ay önce hrıstiyan olan adam 2 ay sonunda antep'e geliyor cihat için.

son olarak operasyon. türkiye nato da alsa yanına bm de alsa ışid kolay kolay bitmez. terörist grupları incelersen özellikle üstlerine gidildiğinde daha da radikalleştikleri, ana metropollerde yer altına çekildikleri ve bombalı saldırılara başladıklarını görürsün. ihvan bile böyle yaptı yaa. akp'nin çok sevdiği ihvan bile ikinci dünya savaşı sonrası başbakan öldürecek kadar vahşileşebildi. ki bu örgütün akp ile farkı yok. siyasi bir parti bu. bir de ışid'i düşün.

bu iş başladı artık kolay kolay bitmez. 10-20 sene su götürür.
  • ayiadam  (06.10.14 18:33:09) 
Canlı bomba patlatmaktan başka bir şey yapamazlar. Yemez bizimle sıcak çatışma girmesi. Ayrıca silah da bizden gidiyorken şimdilik bizden uzak dururlar.


  • readmymind  (06.10.14 18:33:35) 
adam ''Canlı bomba patlatmaktan başka bir şey yapamazlar'' demiş. daha ne yapsın adamlar götğümüzü mü kessin?


  • matematik koyu  (06.10.14 21:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.