[]

evli ciftler ya da +4 senedir ayni evde yasayan sevgililere bir soru

maaslarinizin ayni seviyede olmadigini varsayarak masraflari nasil paylasiyorsunuz? (kira, mutfak vs.) ortak hesabiniz var mi? ya da ortak birikim? bunlari konusup kararlastirdiniz mi yoksa kendiliginden mi bi aliskanlik olustu?
edit: cinsiyet ve iliski durumu+süresi belirtirseniz sevirim. (evli/sevgili vs gibi)



 
benim maaşım daha fazla ama giderleri yaklaşık olarak birbirine yakın böldük
mutfak, elektrik, su, tv internet bende
temizlikçi, doğalgaz onda gibi

kalan paranın belli yüzdesini ortak hesaba atıyoruz. ondan da kalan kişisel paramız oluyor

konuştuk aslında bunu ama muhabbet nereden açıldı hatırlamıyorum. zaten ben alışverişe çıkıyorum, ondan onu ödüyordum, o da temizlikçiyi ben ödeyeyim dedi falan filan diye sanırım
  • la noix  (06.10.14 13:07:34) 
Biz ortak hesaba atip birlikte kullanıyoruz tum parayi.


  • fraise  (06.10.14 13:11:48) 
@la noix, @fraise evli misiniz sevgili mi? kac senedir berabersiniz ve de kadin/erkek belirtebilir misiniz? simdiden tesekkürler.


  • kimse  (06.10.14 13:14:38) 
evli (1 senedir, ondan önce 7 ay kadar da aynı evde yaşadık)
toplam ilişki süresi: 4 seneye yakın

  • la noix  (06.10.14 13:16:08) 
Anne ve babamı örnek verebilirim. 22 yıldır evliler. Ortak hesaba yatırıyorlar. Masraflar oradan ortak ödeniyor. Kişisel ihtiyacı olan yine oradan istediği zaman para çekip kullanıyor. Maaşları neredeyse eşit.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (06.10.14 14:08:11) 
4 yıl değil de 8 aydır beraberiz ilk zamanlar ailelerimizle yaşıyorduk ama ilişkinin 1. ayından beri falan paralarımız hep ortak. 5 aydır da kendi evimiz var. aynı maaşı aldığımız zamanlar da oldu ama suan sevgilim benden fazla alıyor. maaşlar birleşip aynı hesaba yatıyor. ay başında kredi kartları için para ayrılıp kalan para hesaba yatıyor ihtiyaç halinde çekiliyor.

yaşlar 25 ben kadınım
  • exist is pretty  (06.10.14 14:18:47) 
Kadinim ve 2 yillik evliyim diye baslayayim, maaslarimiz ayni, ev bize ait,kira yok. Esim 900 TL kredi ödüyor geride kalan her şeyi ben karsiliyorum, yakit parasi+mutfak+faturalar vb. Aramizda hic konuşmadan boyle bir paylasim gerçekleşti, bu durumdan memnun musun dersen kesinlikle hayir derim.


  • saklisecilmemis  (06.10.14 14:18:57 ~ 14:20:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.