[]

Kolon kanseri

Merhaba, kolon kanseriyle ilgili bilgisi olanlara birkac sorum olacak. Dedem 74 yasinda ve birkac hafta once kanser tehsisi konuldu. Henuz metastaz yapmamisti ve orta derecede yayilma gorunuyodu. En kisa surede ameliyata alindi fakat yasindan ve tumorun yerinden dolayi kalici torba takildi. Biz tam tumor tam olarak alindi ve her sey iyi olarak biliyorduk ki doktor durumun farkli oldugunu soyledi. Kanser patoloji sonrasinda cok buyumus ve mesane duvarina sicramis. Kalin bagirsakta ve mesane duvarindaki kanser tam olarak temizlenmis ve karacigere de bakilmis oraya sicramamis. Ama kanserin 4. evrede oldugunu soylemisler. Benim sinavlarim oldugu icin konusma esnasinda orada degildim ve anlayamadigim seyler var. Sali gunu yeni patoloji sonuclari gelecekmis ve kemoterapiye baslanacakmis. Karacigerde kanser falan yokken 4. evrede oldugu kesin midir? Ve de kanser mesaneden ve bagirsaktan tamamen temizlenmis olmasina ragmen kemoterapi kesin olacak mi? Cok karisik yazdim muhtemelen ama hic bilgim yok bu konulara dair ve her sey cok ani gelisti.




 
kanser sıçramış ise 4. seviye olabilir, evet. doktorunuz böyle dedi ise işi ince eleyip sık dokumuştur, bu denli ciddi bir sağlık durumunda tedaviyi belirleyecek olan seviyeyi belirlemek ciddi bir iştir.

anlayamadığınız herşeyi doktora sorun. kemoterapiden ameliyata kadar her türlü adım doktor ile hasta arasıda, duruma göre belirlenir.

ayrıca kanserlerin seviye sistemi çoğu kanser için farklı, belirli sistemler var ve hangisinin kullanıldığını vb. ancak doktorunuz cevaplayabilir.
  • Lorik Cana  (06.10.14 12:26:13 ~ 12:28:05) 
doktorunuzla konuşun, hastalık değil hasta vardır

4. evre: metastaz var. bu kolon kanserinde genellikle önce karaciğer olsa da diğer yerler de olabilir.

babama da kolon kanseri tanısı kondu. evre 3'e yakın 2 dendi. ameliyatından önce kemoterapi ve radyoterapi alıyor, 3. hafta bitti. öncesinde bt, pet, mr...hepsi çekildi. çünkü hepsi farklı dokuları daha iyi gösteriyor. ameliyatı yılbaşından sonra yapılacak ve geçici torba takılacak. 3 ay kadar herhalde torbayla olacak, sonrasında geri içeri alınacak.

yan etki olarak şu anda halsizlik en bariz görüleni. ama babam 55 yaşında. gündüz radyoterapisine gidiyor, öğleden sonra işine. haftada 3-4 gün yüzmeye gidiyor. fekal ve üriner inkontinans var ara ara, en büyük yan etki şimdilik bu. sizde kalıcı torba var, bu yan etki ile karşılaşmazsınız (bu arada xeloda kullanılıyori büyük ihtimal size de o verilir)

bazı durumlarda her türlü görüntüleme tekniği de çekilse metastazlar görülemiyebiliyor. belki 3-5 hücre metastaz yapmış, o hücreleri kimse göremez. ana tümör de bu metastazların büyümesini engelleyen bir kimyasal salıyor. ana tümör alındığında o kimyasal da ortadan kalktığı için diğer hücreler büyüyor. hızlı bir şekilde büyüme söz konusu olabilir

son olarak babama tanı tarama esnasında konuldu (gaitada gizli kan). allahtan uzatmadan kolonoskopisini yaptırdı (önceki kolonoskopisi 4.5 yıl önceydi ve temiz görünüyordu). okuyanlar olur, lütfen ve lütfen tarama testlerini ihmal etmeyin. kanser artık öldürücü bir hastalık değil yeter ki tanı konsun. şikayetiniz olduğunda doktora gidin. onun dışında check-up'lar tamamen para tuzağı. check up ile tarama testi aynı anlam değildir, bunu unutmayın
  • la noix  (06.10.14 12:50:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.