[]

Nohut Pilavcılar neden İstanbul dışında yaygın değil?

Ben şu an Konya'dayım mesela. Burada hiç ama hiç yok. Damak tadı farkı desem, her yerde çiğ köfteci var. İstanbul'un en meşhur olaylarından biri olan nohut pilav neden diğer şehirlere yayılmıyor arkadaşlar?




 
ilginç. ben de pek hatırlamıyorum


  • silver apple  (06.10.14 01:10:57) 
Pilav Anadolu'da spesifik bir özelliği olmayan herhangi bir besinken İstanbul'da çok fantastik bir tatmış gibi algılanıyor sanırım, ondan olabilir.


  • angelus  (06.10.14 01:11:53) 
demek ki ilginç olan geri kalan 80 ilin insanları değil, istanbul sakinleri.

çiğ köfte ulusal bir lezzetken, nohut pilav, böyle bir algıya ulaşamadı. nohut-pilav da güzel bir şey ama, yine de, pilav ve nohut işte arkadaş. niye durduk yere nohut pilav atıştırmak isteyelim ki. bence ilginç olan istanbul'da böyle yaygın olması. doğru soru:''bu olay niye istanbul'da bu kadar yaygın acaba?'' olabilir.

hatta dizilerde falan çıkıyordu, böyle offf nohut-pilav yumulalım hemen diyen karakterler. ne değişik adamlar yav bunlar, alla alla diyodum. herkesin olaya bakışı farklı demek ki. nohut pilav yemişliğim de var ama bende öyle bir çiğköfte bağımlılığı benzeri bir his oluşturmadı hiç. insanların çoğu benim gibi olabilir.
  • wilhelmwasmuss  (06.10.14 02:18:35 ~ 02:24:24) 
pilav unkapanında ünlüdür. unkapanı da istanbulda. olay bundan ibaret.

aynı şekilde bakarsanız 10 yıl evvel midye dolmayı belli şehirler hariç diğer yerlerde zor bulurduk fakat su an baya yaygınlaştı gibi.

zamanla pilav da gelir.
  • kosun lan mevzu var  (06.10.14 02:20:56) 
diger sehirleri bilemiyorum da en azindan ankara'da da istanbul'daki kadar yaygin diyebilirim. hatta canim cekti lan.


  • sendelemeden  (06.10.14 02:33:26) 
@willhelmwasmuss +999


  • bluebey  (06.10.14 02:34:55) 
Ankara ve İzmir'de de gâyet ünlüdür.
Hatta İzmir'de sadece nohutla kalmaz iş. Tavuk, ciğer, kavurma gibi ekstralarla birlikte satılır.

  • Dunedan  (06.10.14 07:50:29) 
olm yemeyin lan onlardan. imalathanelerini gördüm diye yazdım kaç kere. köpeği koysan oraya siktir git der. yemeyin.

soruya cevap vereyim, kalabalık şehirlerde hızlı servis ve doyuruculuğu var diye.
  • ykyt  (06.10.14 09:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.