[]

Mavi kart ile aylık akbil aynı şeyler mi ?

nette yazdığına göre fiyatı 180 tl sanırım. bununla halk otobüsü, iett, metro, vapur filan binemediğimiz bir araç var mı ? ve sınırı var mı ?




 
evet atnı şey. hepsine binersin. deniz otobüsüne de binersin ama biniş hakkından düşmez varsa para bakiyenden düşer. yoksa binemezsin zaten. metrobüste çift düşer 180 biniş hakkından. unutmadan sabiha gökçene giden çift biletlilerde (e9 - e10) çift düşer onada rahatlıkla binersin yani ama çift katlılarda da ido gibi paradan düşer..


  • yorumlu yorum  (05.10.14 17:18:43 ~ 17:19:40) 
@yorumlu yorum yani 180 tl mi yüklüyor akbilin içine ? deniz otobüsünde filan içine ekstra para yüklemezsem binemiyorum yani değil mi ?


  • xu  (05.10.14 17:23:06) 
155 lira tam için fiyatı. 180 biniş hakkı var. Aktarma gibi bir uygulama yok. 251 gibi bazı çift katlılarda geçmez, 155 liranın dışında içine para yükletmeniz gerekir.


  • oranjlaturanj  (05.10.14 17:29:22) 
Editleyemedim: 155 lira 155 lira olarak kalmıyor çünkü akbilinn içinde; 180 biniş hakkı olarak dönüyor size 1 ay boyunca kullanabileceğiniz. Bakiye sıfır olarak kalıyor ekstradan yüklemezseniz.


  • oranjlaturanj  (05.10.14 17:31:34) 
@xu: aynen öyle. eğer bir sene boyunca kullanacaksan sırf bunun için aöf kaydı yaptır. öğrencisini al. harç ödemene rağmen daha karlı çıkacaksın.


  • yorumlu yorum  (05.10.14 17:32:38) 
anladım yani ben 155 tl veriyorum ama içine 180 biniş hakkı yükleniyor. bu 1 ay için geçerli ayın sonunda 180 geçiş hakkı sıfırlanıyor. deniz otobüsüne, çift katlılara filan binmek istersemde içine ekstradan para yüklemem gerekiyor.

@@yorumlu yorum, @oranjlaturanj teşekkür ederim yardımlarınız için.. peki mesela ben bugün aylık akbil yüklettim diyelim bugün ayın 5'i. bu süre resmi ay sonuna kadar mı ? yoksa 30 günlük mü yani 1 kasımda aylık akbilimi halen kullanabilir miyim yoksa yeniden yeni ay'a geçtiğimiz için 155 tl daha verip bir ay daha uzatmalımıyım ?

birde bu mavi kart'ı nereden temin edebilirim ?
  • xu  (05.10.14 17:44:46) 
hangi gün yüklediysen bi sonraki ayın aynı günü biter. bi de aöf'e yazılmak mantıklı. ben sadece ilk harcı ödüyorum 250 tl gibi bişey tutuyor. sonra yıl boyu indirimli ulaşım. ikinci harcı ödemeye gerek yok.


  • spirit crusher  (05.10.14 21:10:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.