[]

Grafikerlere

modern zamanın pikassolarına,
bilgisayarla haşı neşir olmamdan mütevellit uzun süredir basit grafik düzenleme programlarını kullanıyordum fln. ama dedim! daha profesyonel şeyler öğreneyim, photoshop, corel yükledim. sorum şu: iyi öğrenmek için ne tür bir yol çizeyim başka hangi programları yükleyeyim şöyle şöyle yap derseniz öyle öyle yapacağım
not: ticari amaçla değil hobi olarak geliştirmek istiyorum


 
internette bir sürü ebook var. photoshop zaten tek gibi birşey. bir de zenginsen git bi tablet al derim. çok eğlenceli tablette çizim yapmak. kral markası wacomdur. bol bol örnek görmenide tavsiye ederim. taklit önemli ilk yıllarda.


  • eluser  (17.07.09 14:34:33) 
photoshop'tan başlayabilirsin. türlü yerlerden bulabileceğin; mesela lynda serileri gibi video tutorial'ler desteğinde öğrenmenin çok uzun süreceğini sanmıyorum. tabi asıl olay (programı kullanmayı) öğrendikten sonra, görsel ve teknik olarak günde üç öğün kendini doyurmalısın.


  • swallowed arsenic  (17.07.09 14:35:43) 
en iyi seçenek eğitim videoları

birde tekrar çok önemli
  • cnonefb  (17.07.09 15:11:24) 
- Photoshop
- Freehand
- Illustrator
- Corel Draw
- QuarkXpress
- InDesign
...

Bu programlari ogrenmek icin en dogru yol bir kursa yazilmak. Buna imkan yoksa internette egitim videolari mevcut.
  • msb  (17.07.09 18:59:25 ~ 19:00:34) 
program öğreneyim, sonra yaparım birşeyler diye girersen olaya 2 haftada sıkılıp bırakman muhtemel. en güzeli; uygulamalı tutorial'leri birebir yapmaya çalışmak. üretirken birşeyler öğrenmeye çalışmak en mantıklısı geliyor bana, sıkılmazsın. başlarda yapacağın çalışmalar varsın kopya olsun. sonra yorumlamaya, kendinden birşeyler katmaya başlarsın.
birde corel'i direk kaldır bilgisayarından hem usandırır hemde tutorial bulamazsın. önce photoshop la başla arkasından yavaş yavaş gelir diğerleri.
çevrende bilen birileri var ise yardım almak süreci hızlandırır.
  • shape of shapelessness  (17.07.09 22:39:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.