[]

Lise öğretmeninin öğrencilerle e-posta ile iletişim kurması sorun olur mu?

Ödev verme, materyal paylaşma, bilgi güncelleme, tablet bilgisayarlarda kullanılacak verilerin aktarılması gibi açılardan e-posta ile iletişim kurma müthiş kolaylıklar sağlıyor. Ancak, bu konunun hukuki bir altyapısı yok bildiğim kadarıyla. Öğrencilerin e-posta adreslerinin alınması ve bu yolla iletişim kurulması sorunlara yol açabilir mi? Bu konuda müdürlüğe, velilere bilgi verilmeli midir ve izin alınmalıdır?

Benim yüksek lisans hocam çok verimli ve yararlı bir biçimde kullanıyordu. Ama lise öğrencisi reşit değil, yine insanın aklını kurcalıyor. Mesela en basitinden öğretmenin adresi hack'lenip öğrencilerin adresleri çalınıp kötü amaçlarla kullanılırsa başımıza dert açabilir.

Her türlü fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

 
üniversitede öyle oluyor ztn.


  • all girls dream  (05.10.14 00:48:18) 
Abi bence sıkıntı olabilir ya.Sen ne kadar iyi niyetli olsan da bu gibi bir olay bizim okulda yaşanmıştı da sonu kötü yerlere varmıştı. Zaten milli eğitim bakanlığı da rezalet bir halde şuan. Ben hiç bulaşma derim.


  • adventchant  (05.10.14 00:50:19 ~ 00:51:14) 
facebook falan hadi neyse de e posta sıkıntı olmaz.


  • optum kib bye  (05.10.14 00:53:46) 
lisede bu şekilde ödev, ek soru ve çözümleri vs her şey için mail kullanıyorduk. bundan 6 sene önce. normal bence.

öğrenciler bunu mail gelmedi, attım gelmemiş gibi bahanelere sığınarak suistimal edebilir. bunun dışında bir sıkıntı olmaz. bir de mailing list olmasın mümkünse, yanlışlıkla atılan mailler herkese gidiyordu, yalnızca tek bir kişiye gitmesi istenirken. bunu şaka amaçlı kullananlar çirkin mailler gönderenler vardı. öyle..
  • patiska  (05.10.14 01:12:36) 
onun dışında şu şekilde wikispaces gibi daha zaman alabilecek ama sonrasında da faydalanılabilecek bir şeyler de olabilir.

uwcmaastricht-econ.wikispaces.com
  • patiska  (05.10.14 01:16:39) 
ben online iletişim kurmazdim. Memlekette orospu çocugu dolu yarin öbürgün dersten kalır bana yarak fotosu gönderdi der sonra çamurun izi kalır.


  • empedokles  (05.10.14 01:19:44) 
google groups da kullanabilirsiniz. mail adresinden sıkıntı falan olmaz. sanki okul istemiyor, özel bilgilerimizi dershanelere pazarlamıyor da öğretmeninizle mailden konuşamazsınız başkasının eline geçer mi diyecek. whatsapp'tan bile konuşursunuz.


  • Lim5  (05.10.14 01:25:20) 
yaşadığımız ülkeyi sikeyim, bir öğretmen öğrencilerine e mail atabilir mi yasak mı diye konuşuyoruz. bilmiyorum ama bana sorarsan atabilmeli kimseden izin almadan. öğrencileri ayartıp sikmek değil amaç, sadece iletişim kurmak...


  • neil manke  (05.10.14 01:40:39 ~ 01:41:04) 
birebir iletişim kurma. grup kur. herkes ne attığını görsün.


  • bigl0rd  (05.10.14 01:43:26) 
öğrenciler facebookta grup açsın orada paylaşın materyalleri?


  • mutlusismankedi2015  (05.10.14 01:57:18) 
en iyisi facebook grup kurmak.


  • tirt star  (05.10.14 10:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.