[]

bisiklet nasıl boyanır?

elimde linkteki gibi bir bisiklet var ve ben biraz daha koyu kırmızıya boyamak istiyorum. ne tür bir boya almam lazım? kendim yapabilir miyim? bir de dinamo lamba var ama lambası çoook zayıf olduğu için onu da değiştirmek istiyorum. komple dinamo sistemini sökmeden sadece lambası değişir mi?

imgur.com


 
sanayiye git. oto boyasi yapan yerlerden birine ver. firin boya yaparlarken bisikleti de atsinlar iceri. tekerlek, gidon, sele vs herseyi sokmen lazim ama. sadece iskeleti kalsin.


  • crucio  (04.10.14 22:57:17) 
türkiyede değilim, burda sanayi işleri nasıl hiçbir fikrim yok. ha türkiyede de sanayiye gitmiş insan değilim de.


  • letheavendangered  (04.10.14 23:04:33) 
Once boya sökücü(?) ya da zımpara ile kazıman gerekir. Sonra astar boya çekmek gerekir ardından istediğin renk sprey boya yapabilirsin üstüne bir de sprey vernik ceksen hoş olur.

Tamamen amatör fikrim ben olsam böyle yapardım. Bi on sene önce kadar yapmıştım fena olmamıştı.
  • oldboy  (04.10.14 23:06:40) 
oldboy +1


  • free bird  (04.10.14 23:39:57) 
ben daha önce boyadım dostum. ama kompresör lazım ve boya tabancası.

1. bisikletin bütün parçalarını sök orta göbek dahil.

2.göbeğin içini tıka. içindeki vida yerleri vs boya ile dolar yoksa

3. boyacıya gidip astar ve zevkine uygun boyayı al.

4. eski boyayı Zımpara çıkar. oldukça zor bi iştir ha bizzat yaptım saatlerce uğraşırsın belki 1 2 gün.

5. asgarî at 1 gün bekle.

6. kendi boyasını at.

bu arada ben daha önce kompresör tabancası kullanmama rağmen bi fırın boya gibi olmadı çok yakından bakınca bazı noktalarda fazla boya iz yapmıştı bunlar görünüyordu.

bu arada pedalları ve masayı vs komple sök özellikle tekrar yazıyorum. ön maşayı toplamak da epey bi zorlanmıştım ben sökerken biri videoya çeksin bence sonra nasıldı diye bakarsın.

hadi kolay gelsin.

ha Son bi tavsiye ben boyarken uygun alanım vardı kadroyu yukardan asıp sallandırıp öyle boyamıştım. daha kolayıma geldi.
  • ergenpezeveng  (05.10.14 00:03:46) 
öeh kız başıma uğraşamam ki ben bu kadar. kalsın o zaman böyle eski kullanırım :/


  • letheavendangered  (05.10.14 00:16:25) 
bu işin raconu @crucio'nun dediği gibidir. tabii fırına vermeden önce biraz zımparalamak da lazım.


  • megafon  (05.10.14 00:19:29) 
bence bisiklet gayet iyi görünüyor. binilir. olmadı bisikletçiye verirsin. çünkü sanayideki adam o parçaları adam gibi söküp takamaz. doğrudan bisikletçiye verirsen hem söker hem takar hem boya işini halleder. ampul işine gelince dinamonun kaç volt elektrkik verdiğine bağlı belki ampulün daha iyi aydınlatabilir ama dinamo az elektrik veriyordur. dinamonun komhle değişmesi gerekebilir.


  • ergenpezeveng  (05.10.14 00:49:18) 
peki lastiklerin beyaz yerlerini cifle silsem zarar verir mi lastiğe, çatlama falan olur mu?


  • letheavendangered  (05.10.14 01:17:44) 
bi kereliğine genel temizlik amaçlı silebilirsin. sonra düzenli olarak köpüklü suyla yıkayıp durulayabilirsin. uzun vadede cif sorun yaratabilir. genelde sabunlu su iş görür ama uzun süre kullanılmadığı için iyi bi temizlik lazım. dolayısıyla kullan ama sürekli yapma bence.


  • ergenpezeveng  (05.10.14 01:43:49) 
Aha s8 :P yada regional express bilemedim her halukarda. Bende almanyadayim. Ayni islemi yapmak istiyorum. Chromoly kadrolu bisikletimin boyasini söküp cilalayip direk verniklemek istiyorum. Sizce vernik kadroyu korur mu? cünkü orjinal renginde kalsin istiyorum.


  • kirpisan  (06.01.17 23:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.