[]

lens takanlar yardım lazım

Merhaba
kendimi bildim bileli gözlük takıyorum ve lens kullanmayı düşünmeye başladım.Zor mu lens olayı?Elleri iyi yıkıcan çıkarmadan takmadan önce.Ee başka neler var bilmem gereken?



 
yıkadıktan sonra kağıt havluyla silicen ellerini ya da hiç silmeyeceksin
ters takmamaya dikkat et
gözünü rahatsız ederse hemen çıkarma boşuna; kırpıştır kirpik mirkip girmiş mi diye
  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (04.10.14 20:14:47) 
daha almadım da.Sizce alıyım mı?Gözlükle uğraşmaktan daha mı az uğraştırır?


  • amusan  (04.10.14 20:15:49 ~ 20:15:56) 
numaran sabitlendiyse lasik, tabi göz de uygunsa...
yoksa lens tabiki gözlükten daha iyi... 3 yıl kullandım lasik öncesi, gözlük kullandığım yıllarıma lanet ettim.

  • ucan spagetticanavari  (04.10.14 20:17:52) 
8 yıldır kullanıyorum, gayet de memnunum büyük rahatlık :) günlük değil de haftalıklardan kullanıyorum ben bi de. ama 3-4 günde bir çıkartıyorum geceleri.


  • mutlusismankedi2015  (04.10.14 20:40:05) 
her akşam çıkarıyorum. günlük lens kullanıyorum. 10 sene oldu. ilk zamanlar mümkün olduğunca kısa sürede atılanlardan al, takmaya alışana kadar düşürürsün, çizersin, buruşturursun falan. kirpik refleksini yenmen lazım, yani takarken göz kırpıştırmamaya alışman lazım. ilk başta takmak 10-15 dk. sürer toplamda, sonra 10 saniyeye kadar iniyor. umutsuzluğa kapılma, ilk takınca göze tam yerleşmediyse, bir iki kere kırp, düşmediyse tık eder zaten, sağa sola yukarı bak oturuyor o. mümkünse tanıdık optik varsa eşantiyon iste, her modelde rahat olmuyor. bi de söylememe gerek bile yok ama renkli alma.


  • alice practice  (04.10.14 20:48:10) 
ben normal lenslerle göremediğim için doktor sert lenslerden vermişti zamanında tam bir işkenceydi, en ufak bir tozda gözlerim yaklaşık 10-15 dk iptal oluyordu. dayanamayıp 1 ayda gözlüğe döndüm, bana göre eğer sağlam bir çerçeve kullanıyorsan gözlük kesinlikle daha rahat. yine de kişiden kişiye değişir, bence 1-2 ay dene en azından lensi.


  • gizemlikovboydankacankertenkele  (04.10.14 20:57:03) 
elinle gözünün üst ve alt kapaklarını sıkıca tutup sabitle.. gerisi kolay zaten.. aynaya bakmadan bile takar çıkarırsın zamanla..

hiç durma lense geç.
  • defnex  (04.10.14 21:08:07) 
12 yıl gözlük kullandım, 10 yıldır da lens kullanıyorum. Max 2 haftada lense alışırsın. Temiz kullanman çok önemli. Gece yatarken, duşta, denize girerken mutlaka çıkar. Hem lensin ömrü uzar hem de gözüne zarar vermemiş olursun.


  • torque  (04.10.14 21:55:28) 
Başlığı görünce bir an duyuruyu ben açtım sandım.
20 yıldır gözlük takıyordum, 2-3 hafta önce geçtim lense. İlk iki hafta deneyimlerim şunlar, size de yol gösterebilir.
eksiduyu.ru
eksiduyu.ru

Doktorun tavsiyesi ile ilk ay denemek için günlük kullan-at lenslerden aldım.
Gün 1: Optikçideki kadın sayesinde yarım saatte takmayı başardım. Bütün gün battı.
Gün 2: Evde tek başımaydım. 2 saat 10 dakikada taktım. Akşam da 40-45 dakikada çıkarabildim.
Gün 3: Sol göz kan çanağına döndü. 3 saatin sonunda takamayınca ve gözümün her yanı parmaklamaktan acıyınca vazgeçtim.
Gün 4: Dünün aynısı.
Gün 5-6-7-8: Yoğun günlerdi, iki saatimi lens takmaya-sökmeye ayıramayacak durumdaydım, vazgeçtim.
Gün 9: Tek başıma yarım saatte sağ gözü, yarım saatte de diğer iki kişi ile birlikte sol gözü taktık. Başka biri ile 15 dakikada falan çıkardık.
Gün 10: Sinirden ağlamaya başladığım için takamadım.
Gün 11: Hırs yaptım, 45 dakikada taktım.
Gün 12: İnanılmaz bir şekilde 30 dakikada taktım. Göbek atmaya başladım.
Gün 13: Gözü dinlendirdim, takmadım.
Gün 14: 28 dakikada taktım, hiç fena sayılmaz.
Gün 15-16: Yine bir dinlendirme molası.
Gün 17: Oha, 14 dakikada taktım.
Gün 18: Yine 10-15 dakika arası.
Bu sabah yine 10 küsur dakikada taktım. İlk günler günümün2-3 saatini lens söküp takmaya, 3-4 saatini de trafiğe verince oldukça verimsiz bir dönem geçirdim.
Şimdilik yarım saat tutuyor sök-çıkar ikisi birden. Yakında daha da kısalacağını biliyorum.

Başka bir arkadaşım yarım saatten 1 dakikaya bir haftada falan indirmiş, bana imkansız göründü ama kişiden kişiye değişiyor sanırım. Benim bir göz travmam var, zamanında kaza geçirmiştim. O yüzden gözüme herhangi bir şey yaklaştığında çok tepki veriyorum.

Rahatlık mı kısmında kafam karışık. Bütün gün gözümün içinde bir şey var gibi, ovmak istiyorum sürekli. Çok kırpıştırıyorum gözümü, şu anda da hatır hutur kaşıyasım geldi. Hatta içini ovamadığım için sürekli çevresini kaşıyorum gözümün. Bu lens kuru ise oluyormuş, bunu engellemek için yöntemler geliştirdim ama çok da yemedi henüz, araştırma aşamasındayım. Bir de güneşe çıktığımda deli gibi gözüm kamaşıyor, çok parlak geliyor. Ama iki his de azalıyor yavaş yavaş, büyük olasılıkla bir aya o da kalmayacak.

Doktora gittiğinizde dikkat edilecek şeyler var. Ben doktora gittim, doktor da herkesin çok sevdiği bir doktordu. "Lens kullanmak istiyorum" dedim, numaralarını verdi. Ben de bunlarla lens almaya gittim ve öğrendim ki iris çapı ve bombeliği de önemli ölçülermiş. Bu veriler elimde yok benim, rastgele bir günlük lens aldım sanırım. Şimdi aylık lense geçmeden önce, başka bir doktora gidip "Eee, bundan sonrası nasıl olacak" diye soracağım. Siz de çıkarken elinizde bu veriler olmasına, hatta doktorun lens markası önermesine dikkat edin.

Youtube'da birçok lens takma-sökme tutorial'ları var, onlar çok işe yarıyor.

Bir de şu iki haftada 100 küsur kişiden lens nasıl sökülür-takılır dersi aldım ve hepsi farklı yollar gösterdiler. Kendim de takmaya başlayabilince anladım ki herkesin becerebildiği kendi yolu var ve kendi yolun başkasında işe yaramayabilir. Çünkü anlatılan yöntemlerin %90'ı hiç işe yaramadı; özellikle "Sen lensi gözüne koy, göz onu kendine çekiyor zaten" diye rahatlatmaya çalışanlarınki.

İlk birkaç hafta suni gözyaşı kullanın, onu da şöyle kullanın. Gece çıkardıktan sonra birer damla suni gözyaşını gözünüze damlatınki göze onu sokmaya çalışırken verilen zararı gidersin.

Bir de kendimde hayrını gördüm, size de tavsiye ederim. Bir ay alışıp alışmayacağınızı anlamak için günlük lens alın. Sonra beğenmezseniz kullanmazsınız, beğenirseniz aylıklarla devam edebilirsiniz. Öğrenme sürecinde iki tane lensi murdar ettim, aylık olsalardı çok acır ve arkalarından ağlardım.

En büyük faydasını yağmurda gördüm. Gözlük ıslanması, buharlaşması yok. Çok rahat. Özellikle kışları atkıya burnumu soktuğumda gözlüklerim çok buharlaşırdı, şimdi o olmayacak. Gerçi birkaç kişi "Gözlük sana yakışıyordu, böyle pek olmadı" dedi; bunları da değerlendireceğim.
  • aychovsky  (04.10.14 22:16:47 ~ 22:21:57) 
ilk zamanlar çok zorlanacaksın. bazı lens markaları gerçekten gözü sikip atıyor. örneğin baush loumb genelde göz doktorları başka marka bilmezler ısrarla bu markayı yazarlar.
biofinity marka lensi öneririm

  • grid  (04.10.14 22:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.