[]

Motosikletlerde frenlerin yerleri?

Motosikletlerde arka fren ayakta, ön fren elde.

Scooterlarda sol arka fren, sağ gene ön fren.

Bunun bir sebebi var mı? Yoksa başta bu şekilde yapıldığı için devam eden bir düzen mi?

 
sağda gaz throttle ı oldugu ıcın ve en fazla arka fren kullanıldıgı ıcın sola konmus olabılır dıye dusunuyorum. gaz veren elı rahatsız etmemesi için.


  • anonymice  (04.10.14 19:48:37) 
en fazla arka fren kullanilmaz, on fren kullanilir. kabaca %70 on %30 arka fren seklinde de bir oran vardir durma eylemi icin. tek basina arka frenle kolay kolay duramazsin zaten. dursan da bayaa bi mesafeye ihtiyac duyarsin.

sag elde gaz var, yine sag elde on fren yerine debriyaj olsaydi sence sonuc nasil olurdu? :)

vitesli motosiklet surerken vites, gaz, on ve arka fren olmak uzere 2 el 2 ayaga da ihtiyac duyariz. bunlarin en saglikli yerlesimi de suan oldugu gibi
  • uu1  (04.10.14 19:53:41) 
uu1 hakli, sadece motosikletler degil, bütün tekerlekli tasitlar on cekerlerine uygulanan basinc ole daha iyi bir durus saglarlar.

arabada durmak icin el freni degil ayak freni kullaniriz. normal ayak frenide yag basincinin buyuk bölümünü on frenlere uygular.

her tasit gibi motosikletlerde genel saglak insanlara gore tasarlanmislardir.

en cok lazim olan gaz ve on fren sag ele konumlandirilmis iste, ayni anda hem fren hem gaz yapılmasına da engel olunuyor boylece.

onemli not; bazi bilmeyenler iki tekerli tasitlarda on fren kullanilirsa takla atilacagini sanar ve arka freni kullanir.

ani bir frenaj lazim oldugunda da duramaz kaza yapar.

bu bazi bilmeyenler bu konuda bazen israr ederler, o zaman onlara bilmeyen degil ahmak diyorum.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (04.10.14 21:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.