[]

Ekran Kartı Önerisi?

Merhaba arkadaşlar,

Kasam için ekran kartı almayı düşünüyorum ama sistemimle uyumlu olur mu bilemedim, sorayım dedim.

Elimdeki sistem şu şekilde:

Anakart: ECS Elitegroup A780 LM-M
İşlemci: AMD Athlon II X2 220 2.80 GHz
RAM: 4 GB

En azından NBA 2K15, Batman Arkham City gibi oyunları rahatça çalıştıracak bir bilgisayarım olsun isterim. Öncelikle, ekran kartı dışında bir şeyi (RAM vs.) değiştirmeme gerek var mı yoksa bunlar iş görür mü?

Ekran kartı olarak da 2 GB'lık bir şey almayı düşünüyorum. Bunun için bütçem en fazla 300 TL; söyleyeceğiniz ekran kartı modeli çok gerekli veya süpersonik bir şeyse de 350 TL civarı olacaktır. Elimdeki sistemle uyum sağlayacak marka-model önerisinde bulunabilir misiniz?

Bilgisayardan çok anlamayan biri olarak yapacağınız öneriler çok işime yarayacaktır. Şimdi 300 TL verip bir ekran kartı alırım ve sistemle uyumsuz olur da kastırırsa elimde patlar. Hepinize şimdiden çok teşekkürler... :)

 
uzman değilim ama
1- güç kaynağı (psu) çıkışının kaç watt olduğu önemli.
2- bellek arayüzü (128 bit - 256 bit gibi) değerine daha dikkat edilmeli.
3- directx ve ddr desteği.
bunlara dikkat edilmeli derken burayı buldum; www.bilgilendim.com
  • g7mor  (04.10.14 18:30:27) 
Evet, yeni alacağım ekran kartına göre güç kaynağını değiştireceğim zaten. Başıma bir iş gelmeyecekse arkadaşın ilk cevapta verdiği linkteki ekran kartını alabilirim... Umarım uyumlu ve çalışkan bir sistem elde ederim...


  • luno  (04.10.14 19:37:30) 
Power supply dışında uyumsuz bir parça olmasi mumkun değil 6850-6950-7850-gtx750ti-gtx660-r8-r7 gbi kartlari alabilirsin 500 w power al yaninada keyfine bak


  • bluebey  (04.10.14 20:27:51) 
Asus GTX750 Ti PH, Sapphire R7 260X GDDR5 ve Sapphire HD6850 Dual-X GDDR5 arasında kararsız kaldım. Fiyatları 300-340 TL arasında, birbirine yakın modeller. Hangisini almam mantıklı olur acaba?


  • luno  (05.10.14 11:46:54) 
Nvdia sürücü ve yazılım konusunda sorunsuz. AMDlerden memnun kullanıcı oldugu gibi şikâyetçisi daha çoktur. Daha fazla ısınır, driver sorunludur, optimizasyon basarili değildir vs. Ama olunacağın oyunlara uygunsa da daha fazla fps alırsın.


  • simbolmina  (06.10.14 02:12:49) 
Burada sözü geçen modelleri 2 çekirdekli işlemcinin kaldıramayacağını düşünüyorum. Şu ekran kartı sisteminizle daha uyumlu olabilir:
www.vatanbilgisayar.com (218 tl)

Anakartınız 6 çekirdekli işlemcileri bile destekliyor. Daha üst düzey bir ekran kartı kullanacaksanız en az 4 çekirdekli bir işlemciye geçmeniz uygun olur:
www.ecs.com.tw

Bunlar biraz mazide kalan işlemci modelleri olduğu için belki buradan şansınızı deneyebilirsiniz:
www.sahibinden.com

Yine de sisteminizin eskimekte olduğunu gözönüne alarak (örneğin usb 3.0 desteklemiyor) bence yapılacak en makul iş R7 250 gibi bir ekran kartı alıp başka hiçbir şeye dokunmayarak olduğu kadar kullanmak, gerekli parayı biriktirince de tamamen yeni kasa toplamak olur.
  • mario64  (07.10.14 08:31:21 ~ 08.10.14 00:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.