[]

eski telefon ve bilgisayar vs. satarken

eski teknolojik aletlerimi satma konusunda kararsızım ya. şöyle ki, bu aletler benim adıma alındığı için, şimdi sattığım adam siber bi suça karışır, bi şey yapar ne bileyim. bi yerde duymuşum da aklımda mı kalmış artık. bunları ikinci el olarak satarken nası bi prosedür izleniyo? elimde bi sürü telefon, laptop birikti yav. cihazların beni bağlamasıyla ilgili bi zaman aşımı filan var mı?

not: gülmeyin.


 
Eğer çok titizsen bu konuda, cihazın mac adresini vs bir kağıda yazıp, satılmıstır diye bir kağıt imzalatabilirsin sattıgın kisiye.


  • anonymice  (04.10.14 13:34:19) 
satışı belgelendirmen lazım. tarih, alıcı bilgileri, ürünü niteleyici bilgi (mac adresi, model no, üretim id)

nasıl böyle dertler ediniyorsunuz aklım almıyor.

(bkz: derdini sikeyim)
  • ateyist_  (04.10.14 13:35:35 ~ 13:36:07) 
siber suç dedi adam ya... kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu


  • we miss freddie mercury  (04.10.14 13:54:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.