[]

ABD nin savaşa girme arzusu ve dünyayı kontrol etme arzusu

tr.wikipedia.org Burdan bile baktığımızda 5000 askerleri ölmüs .Sonuçta bir insan neden amerikadan iraka gelip savaşmak ister ? Eğer ışıd kontrolsuzce büyürse muhtemelen amerika yine askere gönderecek ..




 
abd adına sahada esas olarak savaşan abd piaydeleri değil blackwater gibi katil sürüleridir. blackwater hakkında detaylı bir araştırma yaparsan ağzın 42 numara açık kalır. ama özet geçeyim. abd derinine bağlı bu şirket, ne kadar suçlu, psikopat, amaçsız insan varsa yüksek maaşlara devşirir / hapisten çıkarır ve işgal ettiği yerlere gönderir. öyle adamlardır ki bunlar annesini bile gözünü kırpmadan keserler. motivasyon aracı para amacıda bir ideoloji olarak ellerine verirsin sonra sonucu izlemeye gör:

www.google.com.tr
  • yorumlu yorum  (04.10.14 04:18:50 ~ 04:20:24) 
Amerikan ordusunda iki çeşit askeri "sınıf" var: paralı askerler ve gönüllüler.

Paralı askerleri açıklamaya gerek yok. Çeşitli şirketler, Türkiye'deki özel güvenlikmantığında, kiralık askerler barındıyorlar.

Gönüllüler ise daha çok zorunluluktan gönüllü oluyorlar. Genelde düşük gelirli toplumsal kesimlerden gönüllüler çıkıyor. Çünkü üniversitelerin hepsi paralı, üniversite okumadan işe girmeleri de imkansız. Bu parayı ancak orduda görev yapıp biriktirebiliyorlar. Çünkü orduda maaşlar yüksek. Bazıları da kredi ile üniversite okuyor ve krediyi ödemek için yine orduya yazılıyor. Yani bu neden amerika'dan ırak'a gelip savaşıyorlar.
  • protector  (04.10.14 05:07:25 ~ 05:07:45) 
bi belgesel izlemistim; irak icin afrika'nin koylerinden bir suru asker topluyorlardi.


  • mayeskuel  (04.10.14 10:30:39) 
abd ve bu gibi büyük devletler için savaş bir kazançtır. çünkü bu ülkelerde savaşın her iki tarafına da silah satan adamlar var. çok klasik olacak ama zeitgeist belgesel serisini izlersen söylediğimi daha iyi anlayacaksın.

abd'nin vietnam savaşını başlatması için gerekçe gösterdiği savaş gemilerinin vurulması olayının, abd'nin kendi kendine yaptığı bir olay olduğu ortaya çıkmıştı. daha sonra usame bin ladin diye bir adamı yakalamak için afganistan'a girdiler. böyle bir adamın varlığı bile şüpheli. daha sonra ölü olarak ele geçirdik dediler. tek bir görüntü dahi çıkmadı ortaya. bir de güya adamın cesedini okyanusa attılar. hepimiz de yedi(!).

neyse. daha sonra ırak savaşı başladı. neymiş efendim, ırak'ta kitle imha silahları varmış. hani nerde? neden hiç bulunamadı. madem var, silahları bulup imha etmeden neden abd savaştan çekildi?

işte bu gibi saçma sapan sebepler yüzünden abd sürekli savaşın içinde. şimdi de ışid gibi bir örgüt yarattılar. bak ne oldu, abd'nin en büyük maşası olan biz ırak ve suriye'ye savaş için tezkere çıkardık. şimdi abd buradan gelip savaşacak yine esad'la falan. daha önce gerekçe uyduramadı. çükü esad geri adım attı. hemen bu olayın ardından ışid ortaya çıktı.
  • himmet dayi  (04.10.14 12:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.