[]

Kpss sorusu

2010'da yapılacak olan ve "b" kadrolarına atamanın yapılacağı kpss sınavına girmeyi düşünüyorum.. Lakin daha önce girmeyip büyük hata ettiğim için bu hususta hiçbir bilgim yok..

Lisans mezunuyum.. Bir arkadaşım lisans mezunu olmamdan ötürü kpss a sınavındaki genel kültür genel yetenek puanıma göre b kadroları için tercih yapabileceğimi söyledi.. Yani eylül'de daha doğrusu 2 senede 1 yapılan ve en son 2008 olan kpss sınavına lisans mezunu olmamdan ötürü giremezmişim.. Doğru mudur ? B kadrosunda tercih yapmam için lisans mezunları için düzenlenen kpss sınavındaki genel kültür genel yetenek sınavındaki puana mı tabiyim ?


 
Kısmen doğru söylemiş arkadaşın. sanırım tam bilmiyormuş o da.

B kadro memurluklara atanmak isteyen bir lisans mezunu iki yılda bir yapılan KPSS sınavına girmelidir. Bu sınav Lisans ve Orta öğretim mezunları için ayrı ayrı yapılır. Lisans için olanı haziran sonları, diğeri ise eylül gibi olur. Bu sınav en son 2008 de yapıldı. bir dahaki ise 2010 da yapılacak. Senin girmen gereken sınav, işte bu sınavdır.

arkadaşının haklı olduğu nokta ise genel kültür ve genel yetenek puanı konusunda. sen bu bahsettiğim sınava girdikten sonra b kadro memurluklar için başvuru yapmak istediğinde senin bu genel kültür ve genel yetenek sınavından aldığın puana bakacaklar. bu puan türü de "P3" diye geçer hatta.

şimdi diyeceksin ki "ee, kpss a sınavında da genel kültür, yetenek puanı hesaplanıyor. onunla b kadro memurluklara başvurabilir miyim? aynı şey değil mi?"
hayır değil, a kadrosu sınavı sadece a kadro memurluklar için geçerlidir. fakat sen dilersen, 2010 da gireceğin kpss sınavında; eğer alan sorularını (iktisat, maliye, eğitim bilimler vs.) çözersen a kadro memurluklar için gereken puanın da hesaplanır.
yeri geldiğinde de her iki kadroya da başvurabilirsin.
yani 2010 KPSS de başarılar sana şimdiden.
  • jaaaccckkk  (17.07.09 10:49:38 ~ 10:52:44) 
benim bildiğim ösym bitirdiğin en yüksek öğrenim düzeyi neyse ona bakıyor, o yüzden ön-lisansların sınavıyla yapmazlar atamanı.


  • dali dili havali korna  (17.07.09 11:00:04) 
@jaaaccckkk

Şimdi olay şu mudur ? Benim b kadrolarına girebilmem için haziranda lisans mezunları için düzenlenen sınavda genel kültür- genel yetenek sorularını çözmek ve puanım ortaya çıktıktan sonra boş kadroları beklemek midir ? Yani o halde işletme mezunu olaraktan eylül'de yapılacak sınav beni ırgalamayıp haziran'da yapılacak olan sınavın genel kültür genel yetenek soruları ilgilendiriyor ? Bu arada "a" kadrolarında gözüm yok.. Zaten özel sektörde bir işte çalıştığım için istesemde iktisat, işletme, hukuk, maliye'ye vakit ayırmam imkansız..
  • joehigashi  (17.07.09 11:10:33 ~ 11:11:29) 
aynen öyle. işletme mezunu olarak sınava başvurunu yapacaksın. 1 ay kadar çalışıp güzel puanını alacaksın. sonra oturup bekleyeceksin. muhtemelen sınavdan sonraki kasım-aralık gibi ilk atamalar gerçekleşecek. puanın yeterse kazanırsın, olmadı 2012 sınavına kadar o puanının geçerliliği olacak. bu süreç içerisinde çeşitli atamalar olacak. sen de deneyeceksin.
1 ay çalışma kısmında tabi durumunu falan tam bilemem. öyle dedim ama 1 ay çalışıp sonra niye olmadı deme bana. bir işletme mezununun 85 puan alması gayet yeterli olur. çok büyük ihtimalle ilk atamada (ankara hariç diyelim) atanırsın. olmadı ikincide yerin garantidir.
fakat hemen önemli bir noktayı daha söyleyeyim. ilk atamada atanırsan bir yere, gidip çalışsan da, çalışmasan da, beğensen de, beğenmesen de o puanın geçerliliği biter, diğer atamalarda tercih yapamazsın.
  • jaaaccckkk  (17.07.09 11:39:00) 
bence 2001eylülünde yapılacak olan b grubu sınavına da lisans seviyesinden girmelisin yeni ben gir deerim şahsen :)


  • modoniyon  (17.07.09 12:22:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.