[]

Bu kizla birseylere baslamak dogru mu?

merhaba dostlar ben almanya da yasiyorum, olay suki bizimkiler burda bana bir kiz bulmuslar, kuaförluk meslegini ögreniyor su anda, facebook dan takip ettigim kadari ile muhafazakar birine benziyor tipik türk kizi paylasimlari yapiyor (bir sürü dinsel paylasimlar vs.) benim de yasim 29 a geldi ve kiz yönünden son 5 senedir hic bir ilerleme yok. cesitli nedenlerden dolayi da evlenmeyi geciktirmek istemiyorum. evet biraz mantiksal gibi gelebilir ama su anda cesitli nedenlerden dolayi (!) evlilik olayina girmeyi dogru buluyorum. bizimkiler e kesinlikle hayir cevabi verdigim icin bizimkilerden ve kizin ailesinden habersiz bir sans vermek istiyorum. ama bu fazla kezbani durumlar biraz kafamda soru isaretleri birakiyor :/.




 
Baba böyle paylaşımlardan seçmeye başladiysan hiç uğraşma Gürcü ye git


  • saksı  (03.10.14 22:30:37) 
çok doğru olur kesinlikle kaçırma.


  • denne  (03.10.14 22:33:16) 
muhafazakar bir kız kesinlikle iyidir. en azından oturmasını, kalkmasını, konuşmasını bilir. (istisnalara girmiyorum) şimdi böyle diyince burda bi güruh üstüme çullanacak ama tecrübeyle sabit.


  • yorumlu yorum  (03.10.14 22:42:55) 
Çulu ben getirdim, yüklenebiliriz.


  • saksı  (03.10.14 22:44:21) 
Evlenmiş olmak için evlenmenin hep hata olduğunu söylerler. Benim tecrübem değil ama bu kadar insan yanılıyor olamaz.


  • aychovsky  (03.10.14 22:50:12) 
Bu kadar yüzeysel olma.


  • entre  (03.10.14 22:51:49) 
Evlenmek için evlendiğin insanı 2 sene sonra aldatmaya başlayacak ve tüm işleri iyice içinden çıkılmaz bir duruma sokacaksın. Ayrıca o insan ve o insanın ailesi senin çocuğunun yetişmesinde en az %50'lik paya sahip olacak kişiler. O kezbanlığın çocuğuna da yansıyacağını hiç düşünmüyor musun? Saçmalama.


  • pandispanya  (03.10.14 22:53:33) 
tipi hoşuna gittiyse tanışmakta bir sıkıntı yok ki. az cok muhabbet de dönerse yani sıkıntıdan patlamazsan kızla birlikteyken, sorun yok o zaman. her türlü saplıktan iyidir zaten.


  • fransızkalanadam  (03.10.14 22:55:13) 
@aychovsky: Konuyu biraz acmak gerekirse cestili kronik saglik sorunlarim var, mesela kulagimda bir sorun ve de kronik gastrit olayim var, bu sorunlar su an icin calismami ve hayatimi normal bir sekilde devam etmeme engel degiller. ama yas ilerledikce bu sorunlarin daha da artip beni köseye sikistirabileceklerinden korkuyorum (ama böyle olacak diye bir kaide de yok) onun icin de su evlenme olayini arkamda birakmak istiyorum. tabi direk mantik olayi degil sadece önce tanisma ile anlasabilme durumunu gözden gecirme.

edit: gercekten yüzeysel bir insan degilim yukarda yazdigimi okursaniz hak verebilirsiniz belki, benim sorunum cok muhafazakar biriyle olacak evliligin sorun yaratip yaratmayacagi.
  • bonaparte  (03.10.14 22:58:29 ~ 23:00:35) 
uff tamam herkes istedigine inanir saygim sonsuz da, dinsel paylasim nedir allasen. din insanin kendi icinde yasadigi birseydir, oyle sosyal ortamlara tasinmaz. bunu ancak baska hic bir konuda soyliycek ilginc bir fikri olmayan insanlar yapar. butun hayatini gayet sıkıcı, hic bir konuda soyleyecek orijinal bir seyi olmayan bir insanla gecirmek istiyorsan bir sans ver. yoksa git almanyada duzgun gibi bir egitim almis, kulturel olarak kendini gelistirmis birini bul. avrupanin ortasindasin, tipik turk kizina mi kaldin?


  • gerard  (03.10.14 23:01:56) 
arkadaslar cevaplarinizda yukarda yaptigim soru editini de göze alirsaniz sevinirim.


  • bonaparte  (03.10.14 23:03:12) 
evlenmek için evlenme. ailesindeki insanların çoğu boşanmış, kalanı da boşanma aşamasına gelmiş bir kız evlat olarak konuşuyorum, sakın yapma bunu! 29 geç değil, önünde daha vakit var. evlilikte tamamen sevgisiz, biraz sevgi, biraz mantık olur ama seninkinde şu anda mantık bile yok -sen öyle "mantıkla düşünüyorum" desen bile, yok yani. çünkü mantığa göre, evliliğe çok mühendis bakış açısıyla bakarsam, ortaklık diyelim biz buna, hiç ortak noktan olmayan biriyle anlaşamayacağın için, iş bile yapmazsın beraber, değil mi? evlilik gibi özel bir şeyi nasıl yürüteceksin? bu insanla belki ölene kadar yaşayacaksın, çocuk, torun büyüteceksin? bu mantıkla biriyle birlikte olamazsın ki zaten?

ha bak şu olur: git kızla tanış, paylaşımlarını zaten sallama, o kısım zaten saçma yani. git, muhabbet et, bir şeyler paylaş, sonra bakarsın. belki de kafanın uyduğu noktalar vardır, falan. ama ortak noktalar olduğuna emin olmadan evlilik işine girme, bir de çocuk falan olursa çok kötü sonuç alırsın, söyleyeyim.
  • pasp  (03.10.14 23:06:50) 
Kimsenin kimseyle tanışmasına bir engel yok tabii ki. Ama kızın "kezbani" dediğiniz davranışları daha şimdiden gözünüze batmaya başlamış. Bunu bir ömür kaldırabileceğinizden, bunalmayacağınızdan emin misiniz? Ondan sonra burada duyurular açılıyor "Evli erkekler niye mutsuz, niye bana evlenmememi söylüyorlar" diye.

Kronik gastrit sahibiydi annem, ülser ve mide fıtığı da vardı; bunlar evliliğe engel değil, çalışırken rahatsız etse de tıbbın başa çıkamayacağı kadar büyük ve altından kalkılmaz şeyler değil. Bir iş olmaz, başka iş olur.
  • aychovsky  (03.10.14 23:09:23) 
tanış, görüş, konuş. ama direkt ilişkiye başlama, evlenmek için acele etme.


  • sayns  (03.10.14 23:15:06) 
evlenmek için evlenilmez, eğer kız hoşuna gitmiyorsa bırak başka birini bulursun. evleneceğin kişiyle uzun bir süre geçirebilirsin.


  • a achluophobia  (04.10.14 21:15:12) 
çok sevdiğim muhafazakar bir arkadaşım var, bir kızdan hoşlanmış. Ben de dedim ki biraz zaman geçir kızla illa öpüşmeye sevişmeye gerek yok. Neyse kem küm etti öyle şey olur mu ya dedi ama kızla 15 gün takıldılar. Adaya falan gittiler bisiklete binmeye. en sonunda oğlan kızı sıkıcı buldu ayrıldılar. Kızın tipi hoşuna gittiyse zaman geçir biraz hacı. Ona göre karar verirsin.


  • habib  (04.10.14 21:20:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.