[]

İptal olan turun iadesi (dolandırıldık?)

Geri zekalı olduğumuz için gidip Bamtur'dan tur satın aldık. Ödemeyi EFT ile yaptık. Turdan iki gün önce arayıp "turdakilerin çoğu vize alamadı" gerekçesiyle turu iptal ettiler. "Benim vize problemim yok. Bana uçak ve oteli ver yeter" deyince de "işte onları devrettik, yapacak bişey yok bıdı bıdı" diyerek geçiştirdiler. Adam bana başka tarihte başka turlar önerdi ama ben para iadesi isteyince 10 Ekim'de iade yapacaklarını söyledi.

Ama ben buna güvenmiyorum. Zira aynı şehir, hatta aynı uçak ve otelde Jolly'nin de turu var ve iptal olmadı. İnternetten bakınca da aylarca parasını alamayanlar olduğunu görüyorum. Dolayısıyla böyle bir turu hiç düzenlemediklerini ve dolandırıldığımızı, 10 Ekim'de işi geciktirmeye çalışacaklarını düşünüyorum.

Bu noktada ne yapmamı tavsiye edersiniz? Garanti Bankası'nın, EFT'nin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen, "alınamayan servis" sebebiyle EFT'yi geri alabileceğini duydum. (bizimki TEB'den İş Bankası'naydı) Gittim İşbank'a, "Ücret karşıya geçmişse yapabileceğiniz bir şey yok" dedi.

Bamtur'daki adam bana 10 Ekim'de parayı yatıracağını söyledi ama ben "Ofise gelip elden alacağım" dedim, beni oyalamaması için. Tamam dedi o da. Ancak yine bir dalavere bekliyorum 10 Ekim'de. O tarihe kadar yapmam gerekenler nedir, tavsiyeniz var mı? Nasıl bir yasal yola başvurabilirim? (tüketici hakları vs)

 
Muhtemelen operatöre para ödememişlerdir, onlar da biletleri vs yollamamıştır. Tur sözleşmenize bakın, orada kaç gün içinde iade edileceği yazar. 10 ekim'i de bekleyin derim, zaten 8'inde işbaşı var, yani 3 iş günü içinde demiş aslında size. Eğer 10'unda sorun çıkarsa o zaman şikayete başlayabilirsiniz.

edit: Ayrıca bamtur batmamış mıydı ya? Sizinki biraz göz göre göre "paramı al, ben tura gitmesem de olur" demek gibi olmuş malesef.
  • whoosie  (03.10.14 12:10:44 ~ 12:14:00) 
kredi kartı olsaydı chargeback derdim de, eft olunca bilemedim.


  • inheritance  (03.10.14 12:20:29) 
Madem ofise gidebiliyorsun. Bugün git. 10 una kadar kim öle kim kala...


  • orhan tv  (03.10.14 12:37:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.