[]

sosyalist arkadaşlar

Selamlar
1 sosyalizmi savunan arkadaşlar herşeyi insanlık için yaptıklarını söylüyorlar hatta üretim araçlarını ve müteşebbisliğin de para için değil de insanlık için yapılacağını ve bunun içinde zengin olmak gibi bir gayenin sosyalist sistemde olamayacağını falan söylüyor . (Ben de bunun devlet tarafından dayatma olduğunu düsünüyorm müteşebbis insanlıktan önce kendi emeğini ve çalışmasının karşılığı almalı ve ürettiği sisteme devletin el koymaması tarafındayım )

2 Kominizm neden başarısız oldu ve başarılı olacağına inanıyor musunuz ? Bu sistemin hala ısrarcı savunucularının temel dayandığı sav nedir ?

Sizin fikriniz nedir ?

 
kom-ü-nizm bir ütopyadır, gerçekleşmesi insan denen varlık bu kadar bencil olmuşken mümkün değildir. Bu sistemi savunmak için hayata çok farklı bir noktadan bakabilmek, insanoğlunun doğasından gelen eksiklikleri/yanlışları düzeltebilmesi gerekmektedir e bu da pek mümkün değil. Zaten uygulanmaya çalışılmış komünizm örneklerinde de eksik/gedik, yanlış çoktur.


  • koyundabeslenenyilan  (03.10.14 09:13:27) 
1- zaten proleter diktatörlük adında bir geçiş aşaması modellenmiştir. dayatma kısmı üzerine düşünürken bu konuyu araştırmanı öneririm.

2- komünizm değil, sovyetler başarısız oldu. sovyetler birliğininki sadece bir pratiktir. tabii ki küçümsenemez, tarihin sosyalistler açısından en önemli pratiğidir ancak son tahlilde komünizm sovyetlere indirgenemez. ayrıca, başarılı olacağına inanılıyor çünkü mantıklı ve insancıl olan bu. iki bin kişinin çalışıp tek bir adamın cebini doldurmasının nesi insancıl?

komünizmin ütopya olduğu ise mesnetsiz bir iddiadır. emek hırsızlığı insanın doğasından gelmiyor, bu sistemde büyüdüğü için öyle sanıyor.

son olarak şunu da eklemek istiyorum, bir çok kişinin böyle düşünmesi aslında normal. çünkü dünya sosyalist sol tarihi 19. yüzyıldan beri ilk defa bu kadar uzun sessizlik içinde diyebiliriz. otuz yıllık süreçte sosyalizm namına elle tutulur, gurur duyulacak tek bir hareket yok yakınlarımızda.
  • john lee hooker  (03.10.14 09:50:51) 
kominizm başarısız oldu çünkü mal değneği dediğimiz insanlar dünya genelinde daha yaygın kanka. sabah uyanıp, zorla kahvaltı tıkınıp, saatlerce serviste toplu taşımada yol kat edip, saçma sapan çıkar ilişkileriyle örülmüş bir işyeri ortamında sırf dakika doldurup, yer yer canı pahasına, yer yer en güzel yıllarını üç kuruşa sata sata, akşam eve dönüş yolunda aynı yolu ikinciye kat edip, haftada hatta iki haftada bir bir gün sığır gibi uyuyabilme özgürlüğü için haftanın her günü on saati aşkın hayatını sikko bir kapitalistin sikko servetini arttırması için satabilen bu kadar insan varken kominizm mominizm başarıya ulaşamaz.

(not: anarkososyalistim amınıza korum)
  • namus ninjası  (03.10.14 09:56:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.