[]

Yatağa girerken playlist yapmak

seksten bahsetmiyorum. uyumaya gitmeden önce.

bildim bileli, uyurken müzik açar öyle yatarım. hem çevresel gürültüleri, tıkırtıları bastırdığı için daha düzgün uykuya dalıyorum, hem de uyanırken hoş bir müzikle kalkmak güzel oluyor. rüyaya da etki ettiğini düşünüyorum, çünkü çoğu kez hipnotik bir şekilde uykuya dalıyorum. mesela tercihim çoğunlukla, aynı bpm'de seyrettiği için trip hop, ya da hindi zahra, mazzy star, moloko gibi kadın vokaller, uzun uyku süreleri için enstrümental müzikler vesair oluyor. mevsime göre, sigur ros, tortoise, iso 68 badmarsh & shri, cocoroise, uzuncadır ise radiohead ve bir kültüm olarak massive attack' listi hazırlıyorum kendime. enerjik dönemlerimde elektro-pop, daft punk, prodigy , nine inch nails'la depresif dönemlerimde, led zeplin, pink floyd, deep purple, replikas, beynimi yakmaya meylettiğim günlerdeyse saykodelik rock dinliyorum. Biraz çeşitlenmek, farklı hülyalarla uyumak istiyorum. Müzik tüketimimde aşağı yukarı bahsettiğim gibi. Böyle alışkanlığı olanlar neler yapıyor acaba merak ettim. Zira uyku playlisti benim için ayrı bir zevk.


 
spotify & 8track gibi siteler çıktı çıkalı bunların uyku listelerini dinliyorum genelde. sleep etiketli olan playlistler daha meditasyon müziği gibi sakin şeyler, ben de bunu seviyorum.


  • denizin kulleri  (03.10.14 01:12:25) 
Bende de var boyle bir aliskanlik. Evet ruyama da giriyor. Gerci son zamanlarda muzik acmiyorum ama belgesel falan aciyorum simdilerdede. Yani bir ses olmadan yatmiyorum yine.


  • delifaruk  (03.10.14 01:12:59) 
@zazazaraeta kulaklık kullanmıyorum tabii ki, klavye sesinden fazlaca desibel üretmeyecek seviyede hoparlörden dinliyorum. hoparlörleri de sırtüstü yatırıyorum, doğrudan ses çarpmadığı için hoş bir derinlik yaratıyor.


  • fucking machine in my head  (03.10.14 01:14:51 ~ 01:15:18) 
@advocat

Su god is an astro yu da bir sevemedim gitti. Balmorhea yi ilk defa duydum, merak ettim inceleyecegim.
  • fucking machine in my head  (03.10.14 01:26:33) 
ben iphone da naturel sound aplikasyonlarını açıyorum. yağmur sesi falan filan öle iyi geliyor ki anlatamam. bu rüyalarımada yansıyor olumlu yönde..


  • yorumlu yorum  (03.10.14 01:28:48) 
müzikle uyandığına göre tüm gece çalıyor. başın şişmiyor mu hiç ya?

örs çekiç üzengi kemiklerine yazık değil mi?
  • seksen9  (03.10.14 01:39:19) 
bi de eklemesem olmaz karikaturistan.com


  • seksen9  (03.10.14 01:40:20) 
yok ya niye şişsin. ben kendi normalim bu diye, çoğunluk da da vardır böyle bir eğilim diye düşünmüştüm ama yokmuş sdfjsşf. hayir benim için hususi bir zevk gerçekten.


  • fucking machine in my head  (03.10.14 01:54:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.