[]

fitness sonrası duş

aslında genel anlamda sormam lazım ama ben genelde fitness ile ugrastıgımdan bunu belirtiyor, spor demiyorum. bu notu belırttıkten sonra sorum su;
ben ter kokmayım fılan dıye dusumu alıyorum. tamamen duş alma sebebim temizlik üzerine.
peki fitness sonrasında alınan duşun kaslara etkisi var mı? hemen alınmalı mı mesela? atıyorum canım istemedi o gun duş. sabah alırım dedim. bunun kas gelişimine negatif etkisi var mı? ya da ılık ya da sıcak suda mı duş alınmalı?
evet bunları merak etmekteyim.

 
Vücut sıcaklığı aktivite esnasında pik yapar, onu bi şekilde düşürmek gerekir. Soğuk duş bunun en iyi yoludur.


  • angelus  (02.10.14 22:56:47) 
soğuk günlerde de aynı şekilde soğuk duş mu alınmalı? kasları iyi edelim derken bronşit olmayalım:)


  • hede hodo  (02.10.14 23:01:25) 
Aktivite esnasında pik yapan vücut sıcaklığını bir şekilde düşürmek için soğuk duş al ki, kasları da duşta bırakıp gitmiş ol.

Her şeyin normalleşe normalleşe olanı makbul, o yüzden 12 senedir şeriat gelmiyor ülkeye, çünkü her şeyin zamanı var.

Yani sen yine hava sıcaklığına göre ılık-sıcak duş al ama sonra vücudunu yavaş yavaş soğut, kaslarınla birlikte ki, durumun fizyoterapistlik olmasın.

Yok ben cengaverim diyorsan, vücudun harareti yüklemişken gir buz gibi soğuk suya, sonra seni Norveçli balıkçılar donduruya atsınlar.

Araba örneği vereyim, daha iyi anlaşılsın; hararetten su kaybattığında buz gibi suyu döküyor muyuz radyatöre? Ya da bırak buz gibiyi, normal suyu ne zaman dökeriz, su miktarını yerine koyarız?
  • william wilson  (02.10.14 23:14:55) 
fitness'dan sonra soğuk duş olayının doğru olduğunu sanmıyorum. öyle olsaydı, fitness'dan sonra sauna yapılmamasıyla ilgili net bir bilgi düzeyinde olurdu her fitness uğraşıcısı. ben de böyle bir bilgi yok, tam aksine, yorulmuş kasların sauna'yla toparlandığını ve terledikçe spor esnasında vücutta biriken laktik asidi dışarı atmanın verdiği ferahlamayı hissediyorum. sıcak duş demiyorum farkettiyseniz, soğuk duş alınmasınun makuliyeti üzerine eleştiri yapıyorum.


  • fucking machine in my head  (02.10.14 23:25:47) 
Ben insanların soğuk duş zararlıdır diyecek kadar cahilleşebileceklerini sanmazdım ama bu kadarı da oluyormuş demek ki. Geçen gün de bir başkası "Sıcak duş metabolizmayı hızlandırıyor" gibi bir şey söylemişti. Arkadaşlar bu kas dediğiniz şey soğuk suyla duş alınca eriyen bir şey değil, yani bir kasın erimesi için çok farklı parametrelerin devreye girmesi lazım, bunun için çok uğraşmanız lazım yani öyle soğuk suyla duş alınca kasları orada bırakırsınız gibi şeyler söylemeyin ne olur, vücut o sıcaklığı normale döndürmek için o esnada sizin düşünemiyeceğiniz kadar enerji harcıyor zaten, soğuk suyun buna olan etkisi düşüktür. Ayrıca araba örneği de çok saçma olmuş. Hararet yapan arabaya buzlu su atarsanız tabii ki zarar verirsiniz, zira arabanın soğumasını sağlayan bir kaynak yoktur. Yalnız insan vücudunda böyle bir durum yok; metabolizma zaten siz duşa girene kadar vücut sıcaklığını 37 dereceye çekmek için çalışıyor oluyor, öyle otomobil gibi bir şey değil yani bu. Siz buna artı bir katkı sağlıyorsunuz soğuk duşla. Yani bana bu kadar açıklama yaptırmayın gece gece. Kasları duşta bırakmak ne demek ya hu, bunu da ilk kez duyuyorum. Tereyağı mı bu öyle suyla birlikte eriyip gitsin.


  • angelus  (03.10.14 00:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.