[]

Kütüphanede çalışmak

Okuduğum üniversitenin kütüphanesinde çalışmayı düşünüyorum. Daha doğrusu işe başvurmayı düşünüyorum, onlar kabul eder mi bilemiyorum.

Aranızda hiç kütüphanede çalışan/çalışmış olan var mı? Nasıl bir iş? Kaç saat gitmem gerekir, yorucu mu, zor mu? Okuldan okula değişir biliyorum ama yine de genel bir fikir sahibi olmak istiyorum iş hakkında. Deneyimi bilgisi olanlar benimle paylaşırsa çok sevinirim. ^^


 
kolay iş bizim okuldaki kütüphane görevlisi bütün gün kütüphanenin girişindeki masada oturuyor. kütüphaneden kitap çıkartırsak onu sisteme giriyor, iade kitapları sisteme girip daha sonra rafına koyuyor.
bütün gün boyunca yaptığı işler bunlar.

  • kuzey li  (02.10.14 22:02:36) 
öğrencilik zamanlarımda çalışmıştım, sabah 3-4 saat gider gelirdim, hem hoşuma giderdi hem de muhteşem bir maddi desteği olurdu. Kesinlikle tavsiye ederim ama biraz zordur girmek.

iş olarak ise bozuk kitaplar olursa onların bakımını yapar, yeni gelen kitaplar var ise onlara barkod oluşturur ve güvenlik yapıştırırdık.
  • va  (02.10.14 22:09:29) 
Benim okulumda da hem fakültemin kütüphanesinde hem de merkez kütüphade çalışan aranıyormuş. Fakülteminki bomboş oluyor da onun yerine merkezde çalışmayı tercih ederim herhalde, boş oturmak daha sıkıcı olur herhalde.

Belirli saatleri yoksa çok iyi. Bizim okulda da öyledir umarım. Bayram bitsin de bir an önce gidip başvurayım. Çok teşekkür ederim. :)

@va: neden zordur ki girmek? çalışan öğrencilerle muhabbet etmişliğim var kitap ararken, öyle çok bir nitelik arıyorlarmış gibi gelmemişti bana.
  • okuyamıyom ben ya  (02.10.14 22:11:35 ~ 22:12:54) 
Kütüphane katalogunda rafta yazdığı halde 2 haftadır etiketlenmediği için alamadığım bir kitap vardı. Danışmadaki çalışan bana bir ayı daha var senin kitabın diyince ben de gelip yardım ederdim söyleseydiniz demiştim, o da gel hadi falan demişti. Bu da böyle bir anımdı. Buradan ilerlesem işi kapma ihtimalim yüzde kaçtır acaba? :(


  • okuyamıyom ben ya  (02.10.14 22:29:55) 
ya bizim okulun kütüphanesi biraz uğraştırıyor misal, adamlar çok ciddi ve kütüphane de sadece kitapların durduğu bir yer değil, bir sürü de aktivite var, çalışan öğrenciler buralarda da çalışıyor yani. basbayağı bildiğin iş. bir de cidden çok ciddiler işlerinde yaa bir sürü okul gezdim bu kadar işini ciddiye alan görmedim! eşşek gibi çalışıyorlar enteresandır -gerçi dediğim gibi aktivitelerin de etkisi var- ha düz kütüphane olsalar tek sorunları kitapları sisteme girmek, onarmak, barkodlamak, ödünç alıp verenleri kontrol etmek olur o kadar ki sonuncusunu zaten sistemleri yapıyor. ama bizim okulda biraz zor sanırım kütüphaneye girmek ve girince de kastırıcı. yani her gün bir kaç saat çalışıyor öğrenciler, öyle biliyorum en azından ben.


  • pasp  (03.10.14 15:48:57 ~ 15:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.