[]

titanik e neden batmaz diyorlardı?

hani bi geyik var ya batmaz dedikleri gemi daha ilk seferinde battı diye.

ne demek yani batmaz?niye batmasın ki?neye dayanarak böyle birşey söylenmişti?


 
"titanic dizayn edilirken batmamasi icin denizde olabilecek tum olasiliklar dusunulmus ve hemen hemen tum olasiliga karsi onlem alinmisti. mesela gemi ayni boyuttaki baska bir gemiyle kafa kafaya carpissa bile batmayacak sekilde dizayn edilmisti. yine gemi buzdagina tam karsidan veya tam yandan carpmayla da batmayacak sekildeydi. buzdagi gemiye olabilecek en kotu acidan carpmisti ve geminin alt kismindaki kompartmanlardan 6 tanesini yarip su almasini saglamisti. halbuki bu kompartmanlardan 4 tanesi su almis olsaydi gemi batmayacakti. yapilan olasilik hesaplarinda bir buzdaginin gemiye carpip 5 kompartmani birden yarma ihtimali %1 olarak hesaplanmisti cunku boyle bir sey olmasi icin geminin tam da buzdagina carptigi acidan carpmasi gerekiyordu. baska bir acidan carpilsaydi o kompartmanlarin 1-2 tanesi su alacak ve gemi kurtulacakti."

eksisozluk.com
  • bass solo take one  (02.10.14 21:30:55) 
Koc ca man gemi yaptık. Bölmelere ayırdık. Bölmenin biri delinse, su alsa bile, gemi, diğer bölmeler sayesinde yüzmeye devam eder.

Kimse tahmin edemedi ki, gemi aysberge teğet takılacak ve sürtünecek, aysberg de sırayla her bölmeyi bi güzel delecek.
  • compadrito  (02.10.14 21:31:42) 
İşlevinin değil boyunun önemli olduğunu düşünüyorlardı.


  • angelus  (02.10.14 21:34:22) 
tanrı bile batıramaz diyolardı battı

kompartman değil kamara
  • murtazaaaaaa  (02.10.14 21:49:43) 
Üsttekilere ilaveten; ingiliz küstahlığı


  • kaptan memo  (02.10.14 21:58:24) 
şehir efsanesi o.

titanik batmadan önce "batmaz" iddiası olmadı hiç. yapıldıktan sonra çıktı.

"The shipbuilders Harland and Wolff insist that the Titanic was never advertised as an unsinkable ship. They claim that the 'unsinkable' myth was the result of people's interpretations of articles in the Irish News and the Shipbuilder magazine. They also claim that the myth grew after the disaster."
www.historyonthenet.com
  • ermanen  (02.10.14 22:00:40) 
Tarihi yok ama bu gazete küpüründe anladığıma göre, geminin sahibi olan şirket, kazadan önce "unsinkable" ifadesini bizzat kullanmış.
www.lva.virginia.gov

  • kaptan memo  (02.10.14 22:12:26) 
teknolojik yetersizlikten. metallerin farklı sıcaklıklarda farklı mekanik dayanımlar göstereceğini hesaba katmamışlardı muhtemelen. buz denizinin soğuğunda gevrekleşti büyük ihtimalle geminin gövdesi, ve haliyle kırılma gösterdi.


  • john lee hooker  (02.10.14 22:18:58) 
batmasının sebebi devasa boyutuna rağmen minik kalan pervaneleri


  • [silinmiş]  (02.10.14 22:20:04) 
bkz: sivilarin kaldirma kuvveti


  • kutsalbok  (02.10.14 22:48:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.