[]

ya olm bu ingilizceyi nasıl geliştiricez(not: sıfırdan başladım yaş 22)

lan olm ben şimdi ingilizce bi okulu kazandım. başladım ingilizceye ama bütün hocalar yabancı görüntü kopuk kopuk geliyor böyle tam hakim olamıyorum. bugün de ders çalışayım diye okula gitmedim düşünün. ne kadar sağda solda sık gördüğüm ve bu ne lan şimdi diyerek sinirlendiğim kelimelerin alayının türkçesinin olduğu bi defter tutmaya başladım. efendim also dan tut with e kadar to dan tut any more a kadar alayını not ediyorum. ne zaman a lot of kullanılır ne zaman at the kullanılır çözemedim. hele şu the olayına da ayar oldum ama öğrenecem bu ingilizceyi.

şimdi bi ödev var paragraf vermiş sen boşluğa uygun kelimeyi getireceksin. ben bu paragrafta ne anlatılmak istendiğini tam anlamadan ödevi yapmış olmayı istemiyorum. buraya şimdi likes gelecek biliyorum ama o paragrafta tam olarak ne anlatılmak isteniyor onu çözmem için düşünmem sonra translate e başvurmam gerekiyor. bu ingilizceyi öğrenmenin düzgün yolu nedir veya düzgün yolunun anlatıldığı bi yazı filan varsa link atın okuyum. ekşiye baktım öyle aha budur diyeceğim bişey bulamadım.


 
öncelikle bakış açının mükemmel olduğunu söyleyeyim. en ince ayrıntısına kadar merak etmişsin. bence en önemlisi bu yabancı dil öğrenmekte. eminim yabancı dizi-film izlerken de durdurup 'ne dedi lan bu?' diye araştırıyorsundur.

aynı şekilde devam et derim ben. boşluğa geleni öğrenmekle kalmayıp cümleyi de anlamaya çalış. belli bi eşiğe gelince zaten üstüne koya koya gideceksin öğrenmen çok çok daha kolay olacak.

onun dışında da konuşma yapman çok önemli. @yorumlu yorum un dediği gibi internetten birileriyle konuşabilir, benim gibi şizoysan kendi kendine bile konuşman fayda sağlar. gittiğin okulda da yapılan şey en doğrusu.

kolay gelsin.
  • youshookmeallnightlong  (02.10.14 20:18:56) 
Önce indir o eli yalı ballı konuşma.

BBC yi açacaksın, 3-4 saat takılacaksın, ordan yabancı muzık acacaksın sölerini cozmeye calıscaksın. Ordan film izleyeceksin altyazısız.

Butun bunlar sonucu yanlıslıkla iskoç aksanı edinen tanıdıklarım var.
  • anonymice  (02.10.14 20:32:50) 
Kendi kendine konuşur musun bilmiyorum ama ben kendi kendime konuşurken söylediklerimi bir de ingilizce söylerdim iyi pratik olurdu. En baştan grammar'den eksiğin varsa bir grammar kitabı al oradan örnek çöz bol bol az biraz grammar öğren. Ama saçma sapan tense'lere gerek yok temel 3 4 tense'i kavrasan yeter konuşmak için. Onun dışında if gibi should gibi kavramlara da bak biraz. Bir de bilgisayar oynamayı seviyorsan çok avantajlısın. Acayip iyi kelime haznesi yapar bilgisayar oyunları. Ama sinema dizi falan da işe yarar.


  • nundu  (02.10.14 20:54:59) 
alttaki yazıyı oku istersen.

eksisozluk.com
  • oinone pe  (02.10.14 22:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.