[]

Topluluğa karşı konuşma sıkıntısı?

Bölümde içeriği bu olan bir ders var ve bu dersi geçebilmem için her hafta ingilizce bir konuşma yapmam gerekiyor. "5 dakika, sunum vs.. ile desteklenebilir."

Normalde bu sürekli kaçtığım bir durumdur fakat sonucunda derste kalacağım bir şeyden kaçmam artık saçma olacak.

Bir topluluk önüne çıktığım zaman ellerim donuyor, geriliyorum, bunlarla beraber sesim alçalıyor/güçlü çıkmıyor.

neler tavsiye edersiniz, ne yapsam bunu aşarım?

ek bilgi olarak; yanlış yaptığım bir şey için birilerinin gülmesine rahatsız olmam hatta ben de gülerim onlarla beraber.

 
Bizde de öyle bir ders vardı. İlk alışımda kalmıştım, ikincisinde güzel bir notla geçtim. Pratik meselesi, özgüven meselesi.

Kalabalığı yavaş yavaş büyütmeyi deneyebilirsin.
  • megafon  (02.10.14 19:25:35) 
hayatta tavsiye etmem ama bir yudum viski inan iyi gelir, cesaret verir (6 ayda bir içen biri olarak söylüyorum) bunun dışında nette biraz pratik yapabilirsin chat ortamlarında ki bunun kameralı olanları var.


  • yorumlu yorum  (02.10.14 19:50:56) 
Bu sunumu senin zayıf yönünü güçlendirmen ve korkunu yenmen için karşına çıkmış bir fırsat olarak gör. Sonucu ne olursa olsun kazanacağını düşün ve üstüne git.


  • ne olsun ne olsun  (02.10.14 20:06:44) 
Karşındaki insanların %75'inin su olduğunu düşün :))

Şaka bir yana da @beetlejuice'e ek olarak, rahat edeceğin bi kıyafet ve ayakkabı seç. Nedense topluluk önünde konuşma deyince kasıntı kıyafet giyiyor bazı insanlar. Sonra konuşma esnasında daralıyorlar, bunalıyorlar. İster istemez sunum performansları olumsuz etkileniyor.
  • istinyede bekle  (02.10.14 20:07:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.